Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, προστασία περιβάλλοντος και ελληνική αλιεία – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικά με την πολιτική συνοχής στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως η πολιτική συνοχής έχει ουσιαστικά αποτύχει, οι ανισότητες μεταξύ των κρατών συνεχώς αυξάνονται και μόνο η γερμανική οικονομία επωφελείται από αυτό. Επιπλέον, τόνισε την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και ζήτησε την άμεση μείωση των αρμοδιοτήτων των ευρωπαϊκών οργάνων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζονται οι εκθέσεις που συζητάμε σήμερα εδώ, στην πραγματικότητα η πολιτική συνοχής τίθεται υπό αμφισβήτηση. Δεν έχει γίνει αντιληπτό πως η συνοχή δεν εξαρτάται μόνο από έργα υποδομών ή μεγάλες επενδύσεις, αλλά αντίθετα, αφορά την καθημερινότητα των Ευρωπαίων Πολιτών. Στον τομέα αυτό, εύκολα διαπιστώνουμε πως η ζωή του μέσου πολίτη της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την ζωή του μέσου πολίτη της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.

Με σαφέστατη ευθύνη και των ευρωπαϊκών οργάνων, οι πολίτες της Ελλάδος για παράδειγμα, βιώνουν την καθημερινή υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα η γερμανική οικονομία συνεχίζει να επωφελείται από αυτό. Πέρα όμως από την άνιση κατανομή, σημαντικό ρόλο παίζει και η μεθοδική και προσχεδιασμένη υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος μιας ελάχιστα ελεγχόμενης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Θεωρώ πως πρέπει να επιδιώξουμε έναν τρόπο λειτουργίας που θα εστιάζει στην αυτονομία των κρατών, θα περικόψει δραστικά τον προϋπολογισμό της Ενώσεως και τα ευρωπαϊκά όργανα απλά θα συντονίζουν, όπου χρειάζεται την συνεργασία κυρίαρχων ανεξαρτήτων κρατών, τα οποία και είναι φυσικό να γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των Πολιτών τους.”

Ελευθέριος Συναδινός: Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά τον άνθρωπο και την επιβίωση του και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εφαρμογής μικροπολιτικής

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα, τις ετήσιες μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία του Παρισιού, τονίζοντας ότι, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων και η διαχείριση των αποβλήτων είναι προβλήματα που απαιτούν διεθνή συνεργασία, μακριά από ιδιοτελή ιδιωτικά ή εθνικά συμφέροντα, καταλήγοντας ότι, είναι δυνατή η συνύπαρξη ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας, μέσω της αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων και η διαχείριση των αποβλήτων είναι προβλήματα που απαιτούν τη διεθνή συνεργασία, την ευαισθητοποίηση και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών χωρίς επίπλαστα διλήμματα και μακριά από ιδιοτελή ιδιωτικά ή εθνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, παρότι χρειάστηκαν περίπου 25 χρόνια από τη συνάντηση κορυφής για την προστασία της Γης, το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και την επικύρωση του πρωτοκόλλου του Κιότο, η συμφωνία του Παρισιού, στερείται νομικής δέσμευσης και το αποδεικνύει η επικείμενη απόσυρση των ΗΠΑ.

Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά τον άνθρωπο και την επιβίωση του και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εφαρμογής μικροπολιτικής ή προσπάθεια επιβολής συμφερόντων μεταξύ κρατών.

Ως εθνικιστής πιστεύω ότι, είναι δυνατή η συνύπαρξη ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας, με την προστασία και χρηστή διαχείριση της βιοποικιλότητας και ταυτόχρονη μείωση των λογαριασμών των καταναλωτών, μέσω αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Να προστατευθεί η ελληνική αλιεία από τον τουρκικό ανταγωνισμό»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την κατάσταση των ιχθυαποθεμάτων και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του τομέα της αλιείας στη Μεσόγειο.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, η αλιεία αποτελεί για τις παράκτιες χώρες σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση του πληθυσμού τους και, παράλληλα, σημαντικό παράγοντα της οικονομίας της χώρας, διότι η εκμετάλλευση του δευτερογενούς τομέα της μεταποιήσεως απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μεσόγειο με τη διαφορά ότι στη Μεσόγειο υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Έχουμε, κατ’ αρχάς, υπεραλίευση.

Τα αποθέματα των ιχθύων αλιεύονται σε ποσοστό μεγαλύτερο της μεγίστης βιώσιμης αποδόσεως, με αποτέλεσμα, σταδιακά, να εξαντλούνται. Επίσης υπάρχει μεγάλη μόλυνση, λόγω εξορύξεως πετρελαίου και αερίου και, τέλος, υπάρχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της καταστάσεως είναι η Ελλάδα, η οποία έχει κατακλυστεί από χιλιάδες ψάρια που προέρχονται από την Τουρκία σε πολύ φθηνές τιμές, λόγω του ότι μετά το περσινό πραξικόπημα έχει υποτιμηθεί σημαντικά η τουρκική λίρα και έτσι υπάρχει αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα, πρέπει να συνεργαστούν οι χώρες της Μεσογείου, να μεταφέρουν την αλιευτική πολιτική στις τρίτες χώρες, να ελέγξουν τις ακτές τους και, τέλος, να μην επιτρέψουν στις ΜΚΟ να παρεμβαίνουν διότι εκείνο που κάνουν αυτές είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διεθνών χρηματοδοτών τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-eurwbouleutwn-chrushs-aughs-gia-binteo#ixzz4jyGZFKmO

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, προστασία περιβάλλοντος και ελληνική αλιεία – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.