Έλληνες Γιατροί: Υποστελέχωση, υποβάθμιση και βία αποτελούν την καθημερινότητα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Ολοένα και αυξάνονται τα βίαια περιστατικά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, γεγονός που υποδεικνύει την τραγική εικόνα που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι ελλείψεις και οι παραλείψεις είναι πολλές και εντοπίζονται σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστική είναι η υποστελέχωση, όπου ελάχιστοι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν συνεχείς βάρδιες όντας υπεύθυνοι για έναν μεγάλο αριθμό ασθενών. Παράλληλα, σε μονάδες όπου νοσηλεύονται οξεία περιστατικά απουσιάζει το φυλακτικό προσωπικό, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.

Εκτός από τα παραπάνω, ασαφής παραμένει και ο ρόλος των ΜΚΟ σε αυτήν την κατάσταση, όπου σε συνδυασμό με τις διαλυμένες δημόσιες δομές παρέχονται ελλιπείς υπηρεσίες στους ασθενείς. Μάλιστα, οι περισσότερες ελλείψεις εντοπίζονται στις υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους, στις ψυχογηριατρικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Με λίγα λόγια, η αδιαφορία κυβέρνησης και υπουργείου υγείας για τις δομές ψυχικής υγείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και εγκληματική, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και απειλείται η ψυχική ισορροπία ασθενών και εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-upostelechwsh-upobathmish-kai-bia-apoteloun-thn-kathhmerino#ixzz4kAFfLNo1

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s