Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα! Συνεχή άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου καταγράφει η CommonView

Δημοσκόπηση CommonView: Με αυξημένα ποσοστά στο 9,1% η Χρυσή Αυγή - Δύναμη των Εθνικιστών ο δοκιμαζόμενος Λαός

Τα στοιχεία μιας ιδιαίτερα αποκαλυπτικής έρευνας παρουσιάζει η κυριακάτικη εφημερίδα “Νέα Σελίδα”. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της CommonView ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά και ξεκάθαρα τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας με διαφορά από το τέταρτο ΚΚ€ και σαφείς ανοδικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία δίνει στα 6 κόμματα που θα μπουν στην επόμενη Βουλή:

ΝΔ 29,3%
Σύριζα 20,8%
Χρυσή Αυγή 9,1%
ΚΚΕ 7,1%
Πασόκ 5,9%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 15,4%

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το μέλλον των μνημονιακών αποκομμάτων (Ποτάμι, Ανέλ και Λεβέντης) που δεν προβλέπεται να ξαναμπούν στην Βουλή είναι ιδιαίτερα ζοφερό, καθώς καταγράφονται στον συρφετό των λοιπών γραφικών κομματιδίων και αριστερών γκρουπούσκουλων.

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο πως η νεοφιλελεύθερη ΝΔ έχει πιάσει ταβάνι και όσο και να καταρρέει ο εθνομηδενιστικός Σύριζα δεν κερδίζει και συνεπώς απομακρύνεται από την αυτοδυναμία.

Ακόμη, η Χρυσή Αυγή καταγράφει συνεχώς αυξητικές τάσεις, είναι ξεκάθαρα τρίτη πολιτική δύναμη με διαφορά από το 4ο ΚΚΕ και αγγίζει διψήφια ποσοστά.

Εξίσου σημαντικό είναι και το ποσοστό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που στηρίζουν Χρυσή Αυγή. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος καταγράφει αυξημένα ποσοστά 12,7% στους δοκιμαζόμενους Έλληνες με χαμηλά εισοδήματα (0-600 ευρώ), ενώ φαίνεται πως δεν έχει έρεισμα στους βολεμένους των άνω 1800 ευρώ, όπου εκεί καταγράφουν μεγάλα ποσοστά η ΝΔ και ο Σύριζα.

Αποκαλυπτική είναι η ανάλυση του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος σημειώνει: “Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι το υψηλότατο ποσοστό της Χρυσής Αυγής (12,7%ο), η οποία εμφανίζεται ουσιαστικά ως δεύτερο κόμμα σε αυτή την κοινωνική κατηγορία – κάτι που πρέπει να δει κανείς συνδυαστικά με τον μέσο όρο της στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που φτάνει το 9%ο. Πρόκειται πιθανότατα για συντηρητικούς ψηφοφόρους που μπορεί κατά το παρελθόν να έχουν ψηφίσει τη ΝΔ και οι οποίοι -επειδή δεν θέλουν να μετακινηθούν εκλογικά σε άλλα κόμματα- επιλέγουν αντανακλαστικά την Ακροδεξιά (!), μεταξύ άλλων και λόγω του σαφούς κοινωνικού ελλείμματος της στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως, μάλιστα, στις γαλλικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τις μετακινήσεις δεξιών ψηφοφόρων (τον Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) προς το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, κατά κύριο λόγο στα φτωχότερα προάστια των γαλλικών πόλεων και στην επαρχία“.

Με λίγα λόγια κινητήριος μοχλός της πολιτικής δύναμης των Ελλήνων Εθνικιστών είναι ο σκληρά δοκιμαζόμενος από τα Μνημόνια Ελληνικός Λαός και με την στήριξή του θα νικήσουμε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmoskophsh-commonview-me-aujhmena-pososta-sto-91-h-chrush-augh-dunamh-twn#ixzz4kHgZxM4m

Advertisements

Comments Off on Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα! Συνεχή άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου καταγράφει η CommonView

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.