Εσείς, πόση δημοκρατία θα απολαύσετε σήμερα;

Σχετική εικόνα
Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Όλα γύρω μας δείχνουν πως ζούμε μια απροκάλυπτα – συγκαλυμμένη Δικτατορία.

Μπορεί να έχουμε facebook, instagram, twitter, και ένα σωρό άλλα social media όπως τα λένε, μπορεί από εκεί μέσα να μπορούμε να επικοινωνούμε με χιλιάδες, αλλά είμαστε ελεύθεροι να γράψουμε ότι θέλουμε; Ξέρουμε πως ότι συζητήσουμε αρχειοθετείται;
Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατία
Πολλώ δε μπορούμε να έχουμε διαφορετική ιδεολογία από τους ελεγκτές μας;
Εκείνους που ελέγχουν τα πάντα αναφερόμενοι παραδείγματος χάρη στον μοναδικό – μη εκλεγμένο” – ηγέτη – τσομπάνη – 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων – προβάτων που επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς στην ουσία να λένε τίποτε ουσιαστικά!
Ενώ στην πραγματικότητα είμαστε ΟΛΟΙ πιο μόνοι από ποτέ…
Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατία
Μπορεί να έχουμε – όσοι δεν έχουν παραδώσει πινακίδες – αυτοκίνητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε κάπου! Γιατί από τη μια η αύξηση της βενζίνης, και από την άλλη τα πολλά πανάκριβα διόδια, κάνουν τις μετακινήσεις απαγορευτικές! Για να πας μέχρι την Πάτρα και να επιστρέψεις θες 100 ευρώ! Χωρίς στάση για φαγητό ή καφέ, και χωρίς άλλα έξοδα στο τόπο προορισμού.
Μπορεί να έχουμε κάποιοι λεφτά στην τράπεζα, αλλά δεν μπορούμε να τα πιάσουμε στα χέρια μας, λόγω capital control.
Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατία
Μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε σπίτια, αλλά αν χρωστάμε στο δημόσιο, ή αν έχουμε πάρει ένα δάνειο παλιότερα που δεν έχουμε αποπληρώσει, το ότι μένουμε σε αυτό το σπίτι οφείλεται σε σύμπτωση και σύντομα ίσως να έχουμε εξελίξεις, αφού οι κυβερνήσεις, έχουν ψηφίσει τις κατασχέσεις των κατοικιών.
Μπορεί να εργαζόμαστε και να νομίζουμε πως είμαστε παραγωγικοί και προσφέρουμε στην κοινωνία και στους ανθρώπους μας αλλά οι περισσότεροι αγωνιούμε πόσα θα πάρουμε τον επόμενο μήνα μετά τις εκάστοτε περικοπές που αποφασίζει η κυβέρνηση, ενώ χιλιάδες είμαστε εκείνοι που δεν πληρωνόμαστε στην ώρα μας.
Μπορεί να λέμε πως έχουμε Δικαιοσύνη, αλλά πόσοι βρίσκουμε το δίκιο μας απέναντι στο κράτος, ή απέναντι σε κάθε είδους ισχυρό;
Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιοσύνη διαβλητή
Μπορεί να λέμε πως έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά όσοι μιλάμε για Πατρίδα και για Έλληνες φαντάζουμε σαν οι τρελοί του χωριού, οι φασίστες, και άλλα ευπρεπή και δακτυλοδεικτούμενα….
Σχετική εικόνα
Εσείς, πόση δημοκρατία θα απολαύσετε σήμερα είπαμε;
Advertisements

Comments Off on Εσείς, πόση δημοκρατία θα απολαύσετε σήμερα;

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.