Η Χρυσή Αυγή τίμησε τις Μανιάτισσες Ηρωίδες της Μάχης του Διρού – Φωτογραφίες

Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής παρέστη σήμερα στην Αρχιερατική Δοξολογία που τελέστη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών για να τιμηθούν οι Ηρωίδες Μανιάτισσες της Μάχης του Διρού. 

Το τριήμερο 23 με 26 Ιουνίου του 1826 οι ένοπλες γυναίκες της Μάνης αντιμετώπισαν οργανωμένη απόβαση χιλιάδων τουρκοαιγυπτίων στην ευρύτερη περιοχή του Διρού. 

Ο στρατός των ελεύθερων Μανιατών – τις ώρες εκείνες – πολεμούσε στην τοποθεσία Βέργα, πολλά χιλιόμετρα δυτικά, και ο Ιμπραήμ εφάρμοσε ένα ευφυές σχέδιο στρατηγικού αιφνιδιασμού. Υπολόγισε όμως χωρίς τις άρτια εκπαιδευμένες Μανιάτισσες, τους πολεμικούς πύργους και τα κανόνια, που προκάλεσαν εκατόμβες θυμάτων στα στρατεύματά του. Τελικά, μετά από τριήμερο αγώνα, ο εχθρός ρίχτηκε στην θάλασσα. 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας και των ομιλιών ακολούθησε πομπή προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου ο εκπρόσωπος του Κινήματος κατέθεσε το τιμητικό στεφάνι της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-tis-maniatisses-hrwides-ths-machhs-tou-dirou-fwtografi#ixzz4kNWOUmjN

Advertisements

Comments Off on Η Χρυσή Αυγή τίμησε τις Μανιάτισσες Ηρωίδες της Μάχης του Διρού – Φωτογραφίες

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.