Η Χρυσή Αυγή τίμησε τις Μανιάτισσες Ηρωίδες της Μάχης του Διρού – Φωτογραφίες

Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής παρέστη σήμερα στην Αρχιερατική Δοξολογία που τελέστη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών για να τιμηθούν οι Ηρωίδες Μανιάτισσες της Μάχης του Διρού. 

Το τριήμερο 23 με 26 Ιουνίου του 1826 οι ένοπλες γυναίκες της Μάνης αντιμετώπισαν οργανωμένη απόβαση χιλιάδων τουρκοαιγυπτίων στην ευρύτερη περιοχή του Διρού. 

Ο στρατός των ελεύθερων Μανιατών – τις ώρες εκείνες – πολεμούσε στην τοποθεσία Βέργα, πολλά χιλιόμετρα δυτικά, και ο Ιμπραήμ εφάρμοσε ένα ευφυές σχέδιο στρατηγικού αιφνιδιασμού. Υπολόγισε όμως χωρίς τις άρτια εκπαιδευμένες Μανιάτισσες, τους πολεμικούς πύργους και τα κανόνια, που προκάλεσαν εκατόμβες θυμάτων στα στρατεύματά του. Τελικά, μετά από τριήμερο αγώνα, ο εχθρός ρίχτηκε στην θάλασσα. 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας και των ομιλιών ακολούθησε πομπή προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου ο εκπρόσωπος του Κινήματος κατέθεσε το τιμητικό στεφάνι της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-tis-maniatisses-hrwides-ths-machhs-tou-dirou-fwtografi#ixzz4kNWOUmjN

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s