Δροσερό Ξάνθης: Ένα ακόμα «άβατο» ρομά για το οποίο έχει προειδοποιήσει η Χρυσή Αυγή

Δροσερό Ξάνθης: Ένα ακόμα «άβατο» ρομά για το οποίο έχει προειδοποιήσει η Χρυσή Αυγή

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει η συζήτηση για τα «άβατα» και όλα τα φώτα της επικαιρότητας έχουν επικεντρωθεί αναπόφευκτα στο Μενίδι, με μικρές αναφορές να γίνονται στα Εξάρχεια.

Χθες το βράδυ, σε ένα άλλο «άβατο», στο Δροσερό Ξάνθης, όπως διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα, διεξήχθη μάχη μεταξύ κατοίκων και της αστυνομίας. Σας παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα:

«Μάχη μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν καταδιώκοντας έναν Δροσερίτη, δόθηκε χθες στον οικισμό του Δροσερού. Για την ιστορία η καταδίωξη ξεκίνησε από τα διόδια της Μουσθένης, όταν ο διωκόμενος, δεν σταμάτησε σε έλεγχο των Αστυνομικών αλλά ούτε στα διόδια και έτσι περιπολικό με 3 άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ξεκίνησε την καταδίωξή του, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τον οικισμό του Δροσερού (την στιγμή που δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ενίσχυσαν το περιπολικό της Καβάλας). Ο διωκόμενος, μπήκε στο σπίτι του αδερφού του με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον βγάλουν έξω.

Στο μεταξύ εκατοντάδες κάτοικοι, την ίδια στιγμή, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα, «σπάζοντας» δύο περιπολικά και μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣΕυτυχώς δεν υπήρξε ο οποιοσδήποτε τραυματισμός των οργάνων της τάξεως, αφού όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της «Θράκης» και της Thraki.com.gr, τις οποίες επιβεβαίωσε ανώτατο αξιωματικό στέλεχος της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί, ύστερα από εντολή του κέντρου προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση, χωρίς φυσικά να γίνει σύλληψη εκείνη την ώρα.»

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό πρόκειται για έναν καταυλισμό, όπου εκατοντάδες ρομά επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών όταν αυτοί πήγαν να συλλάβουν έναν από αυτούς. Ευνόητο πως η απουσία κάποιου τραγικού γεγονότος όπως έγινε στο Μενίδι είναι καθαρά θέμα τύχης και θέμα χρόνου.

Η Χρυσή Αυγή έχει προειδοποιήσει την πολιτεία για το συγκεκριμένο άβατο δύο φορές, με ερωτήσεις του Συναγωνιστή Λαγού. Συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου ο Συναγωνιστής Λαγός έλεγε:

«Στον οικισμό Δροσερό της Ξάνθης παρατηρείται επί δεκαετίες ανεξέλεγκτη παραβατικότητα ποικίλης μορφής, η οποία παραμένει ατιμώρητη, αφού ο συγκεκριμένος οικισμός θεωρείται, και πρακτικά είναι, ένα άβατο για φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι Ρομά που ζουν σε άθλιες συνθήκες, απόλυτα εγκαταλελειμμένοι από το επίσημο Ελληνικό κράτος. Συνέπεια της εν λόγω κατάστασης είναι να παρατηρούνται και να μη διώκονται από το νόμο εντός του οικισμού φαινόμενα χρήσης και εμπορίας ηρωίνης, αθρόα και σχεδόν καθημερινά περιστατικά παιδεραστίας, βιασμών, ξυλοδαρμών, κλοπών και σχεδόν όλων των κολάσιμων πράξεων του ποινικού κώδικα, τα οποία παραμένουν ακαταδίωκτα και ατιμώρητα, η δε Αστυνομία στην κυριολεξία δεν τολμά να επέμβει και να εφαρμόσει τον νόμο.»

Η απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο και την οποία σας παραθέτουμε, ουσιαστικά λέει ότι «γίνεται ό,τι είναι δυνατόν»:

Βεβαίως, η απάντηση αποδεικνύεται ψευδής από την επικαιρότητα, αφού οι αστυνομικοί που επεχείρησαν να μπουν στον καταυλισμό κινδύνευσαν τις ζωές τους, χωρίς να καταφέρουν την σύλληψη του διωκόμενου.

Ο Συναγωνιστής Λαγός επανήλθε με νέα ερώτηση για το Δροσερό Ξάνθης πριν από δύο εβδομάδες, στην οποία σημείωνε ότι «είναι κοινό μυστικό τόσο στην κοινωνία της Ξάνθης όσο και στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές πως στο χωριό Δροσερό η κατάσταση της ανομίας και της παρανομίας είναι εκτός ελέγχου και όπως όλοι συνομολογούν το χωριό αυτό αποτελεί κυψέλη παρανομίας και απόστημα που κανείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να σπάσει. Εσχάτως δε, ανήλικοι από το Δροσερό κλέβουν, απειλούν και ληστεύουν χωρίς έλεγχο και επίπτωση. Μάλιστα όπως είναι προφανές ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί τολμούν να εισέλθουν στο εν λόγω άβατο παρανομίας και να συλλάβουν δράστες εγκληματικών πράξεων».

Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη και ελπίζουμε να μην καταστεί τραγικά επίκαιρη εξαιτίας της ανικανότητας των κυβερνώντων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drosero-janthhs-ena-akoma-abato-gia-to-opoio-echei-proeidopoihsei-h-chrush#ixzz4kY6MmUFR

Advertisements

Comments Off on Δροσερό Ξάνθης: Ένα ακόμα «άβατο» ρομά για το οποίο έχει προειδοποιήσει η Χρυσή Αυγή

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.