Παρεμβάσεις Λ. Φουντούλη για βιομηχανική παραγωγή και οικονομικές ατασθαλίες στο Ευρωκοινοβούλιο – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικά με την βιομηχανική ανάπτυξη, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη δημιουργίας και πάλι μιας ακμάζουσας βιομηχανίας ως ένα από τα βασικά μέσα που θα μας οδηγήσει και πάλι στην ανάπτυξη και στην ευημερία και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Όμως, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Δυστυχώς, η βιομηχανική παραγωγή στην Ένωση βαίνει διαρκώς μειούμενη. Ειδικά σε ορισμένες χώρες, έχει επέλθει σχεδόν πλήρης εξαφάνιση της βιομηχανικής δραστηριότητας. Στην Ελλάδα, η Επιτροπή συμμετέχει ενεργά στην επιβολή ενός ασφυκτικού φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, το οποίο καταστρέφει τόσο τις εμπορικές επιχειρήσεις, όσο και βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Μέσω των συμφωνιών που προωθεί η Ένωση, με τις αδασμολόγητες εισαγωγές και το ελεύθερο εμπόριο από τρίτες χώρες, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε έναν ήδη πληγωμένο τομέα της οικονομίας, ο οποίος και μπορεί να δημιουργήσει μαζικά θέσεις εργασίας, ενώ τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σχετικά ευκολότερο να διασφαλιστούν στις μεγάλες βιομηχανίες σε σχέση με τις μικρές και δύσκολα ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Επίσης, με την απαξίωση της βιομηχανικής παραγωγής, τίθεται σε κίνδυνο η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Απαιτείται μια άμεση αλλαγή της πολιτικής της Ενώσεως, με σκοπό την δημιουργία ενός δίκαιου οικονομικού και φορολογικού υποβάθρου για τις βιομηχανίες, οι οποίες  μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλισθεί και εκ μέρους των βιομηχανιών, η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.”

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Υπάρχουν πολλές υπόνοιες για τα οικονομικά του ευρωκοινοβουλίου

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις αποκαλύψεις πως κυβερνητικά στελέχη της Μάλτας κατέχουν υπεράκτιες εταιρείες, έλαβε τον λόγο ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του ζήτησε πρώτα να διερευνηθούν οι καταγγελίες από την μαλτεζική δικαιοσύνη, όμως δήλωσε πως θεωρεί το ευρωκοινοβούλιο αναρμόδιο. Επιπλέον, επεσήμανε πως υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες και υπόνοιες σχετικά με την χρήση κονδυλίων από το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο. Τέλος, υπενθύμισε πως πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κύριος Γιούνγκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου το οποίο και μετέτρεψε σε οικονομικό παράδεισο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

Η διαφθορά αποτελεί μια μεγάλη πληγή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και φυσικά δεν αφορά μόνον την Μάλτα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε πράγματι τα ονόματα δύο στελεχών της μαλτεζικής κυβερνήσεως στα περίφημα Panama Papers. Αρχικά, αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα παραπάνω εκτός από πιθανή φοροαποφυγή. Πράγματι, θεωρώ αναγκαίο η Δικαιοσύνη στην Μάλτα να ερευνήσει την υπόθεση και εάν αποδειχθούν παρανομίες να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Όμως, αυτό δεν είναι υπόθεση του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο δεν είναι σε θέση να παριστάνει τον δικαστή, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που πολλές υπόνοιες και υποψίες, σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών, αφορούν μέλη του. Επιπλέον, ας λάβουμε υπόψη μας πως ο Λαός της Μάλτας επέλεξε πάλι την ίδια κυβέρνηση με σημαντική μάλιστα πλειοψηφία. Δεν αντιπροσωπεύουν τον Λαό οι διάφορες υποκινούμενες και μη ελεγχόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» ή η φερόμενη ως «κοινωνία των πολιτών», αλλά αντίθετα, ο Λαός εκφράζεται στις εκλογές.

Τέλος, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που σαν επικεφαλής της Επιτροπής έχει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, καλύτερα να μην κατηγορούμε τους άλλους για φοροαποφυγή.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-l.-fountoulh-gia-biomhchanikh-paragwgh-kai-oikonomikes-atasthal#ixzz4kZtpMKPo

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις Λ. Φουντούλη για βιομηχανική παραγωγή και οικονομικές ατασθαλίες στο Ευρωκοινοβούλιο – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.