Ηχηρό χαστούκι των πρωθυπουργών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων

Ηχηρό χαστούκι των πρωθυπουργών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων

Άλλη μια επίθεση στην γραμμή της «πολιτικής ορθότητας» για το «προσφυγικό» πραγματοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα επίτευξης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση, έπειτα από την σύνοδο που πραγματοποίησαν στην Βαρσοβία οι αρχηγοί των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) και της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο).

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε το πρώτο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας κατά της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση του Συμβουλίου το 2015 σχετικά με τη μετεγκατάσταση «προσφύγων» από την Ελλάδα και την Ιταλία. «Αμφιβάλω ότι μπορεί να υπάρξει μια ενοποιημένη, κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, δεν βλέπω καμία πιθανότητα αυτό να συμβεί», δήλωσε ο Όρμπαν, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την σύνοδο. «Η Ουγγαρία είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ρεαλιστές», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Οι Βρυξέλλες έχουν θέσει μια προθεσμία εντός Ιουνίου στην Βαρσοβία και την Βουδαπέστη να ξεκινήσουν να δέχονται αιτούντες άσυλο κυρίως από την Συρία, την Ερυθραία και το Ιράκ, ενώ πιέσεις ασκούνται και στην Πράγα έπειτα από την αποχώρησή της από το σχέδιο μετεγκατάστασης «προσφύγων». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η άρνηση της κυβέρνησής του να δεχτεί «πρόσφυγες» και μετανάστες στοχεύει να διατηρήσει την ταυτότητα της χώρας του. «Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό που είμαστε σήμερα, οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον Ούγγρο ομόλογό του, ο (ομοφυλόφιλος και παντρεμένος με άντρα) πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ είπε ότι η αρχή της ΕΕ είναι ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι ευέλικτη». «Αν παίξουμε το παιχνίδι όπου ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό του τι είναι αλληλεγγύη, αυτό είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αλληλεγγύη αποτελεί τη βάση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», τόνισε ο Μπετέλ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών κρατών. «Εξηγήσαμε ότι για εμάς, τις χώρες της Μπενελούξ, το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, των οργανώσεων, των μειονοτήτων, της αντιπολίτευσης είναι κομμάτια του DNA μας, αυτού του DNA που υπερασπιζόμαστε επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, σήμερα, η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της χώρας της, δήλωσε ότι το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής. «Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής που εφαρμόστηκε επί σειρά ετών, που οδήγησε στην κατάσταση κατά την οποία άνθρωποι, που έφτασαν στην Ευρώπη, ή ζούσαν στην Ευρώπη για αρκετές γενεές, έχουν αφεθεί μόνοι τους και δεν έχουν καμία προοπτική για το μέλλον τους», τόνισε η Σίντλο, τασσόμενη για μια ακόμη μια φορά ενάντια στο σχέδιο μετεγκατάστασης «προσφύγων».

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι ηγέτες χωρών όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία νοιάζονται για την ασφάλεια της Πατρίδας και του Λαού τους και όχι για τα γενικά και αόριστα «ανθρώπινα δικαιώματα», όπως τα  υποστηρίζει ο «χαριτωμένος» πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, για άτομα τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως είναι πρόσφυγες ή όχι.

Σε αντίθεση με τις εγχώριες «ηγεσίες» που χρόνια τώρα έχουν καταστήσει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και «παράδεισο» της λαθρομετανάστευσης, ο Όρμπαν και η Σίντλο φροντίζουν να θωρακίζουν τα σύνορά τους. Όπως αυτοί είναι υπεύθυνοι στο να διατηρήσουν την χώρα τους όπως είναι, έτσι υπεύθυνοι (τρόπος του λέγειν…) θα έπρεπε να ήταν και οι πολιτικοί του «συνταγματικού τόξου» για να προστατέψουν τα σύνορα της Ελλάδας από την λαθρομετανάστευση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chastouki-twn-prwthupourgwn-ths-ouggarias-kai-ths-polwnias-sthn-politikh-tw#ixzz4kdpVr6IC

Advertisements

Comments Off on Ηχηρό χαστούκι των πρωθυπουργών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.