Τέταρτο εθνοκτόνο Μνημόνιο προαναγγέλλουν για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι

Τέταρτο εθνοκτόνο Μνημόνιο προαναγγέλλουν για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την (επίσημη) ένταξή της σε ένα ακόμη Μνημόνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του εξωτερικού. Η υπαγωγή της Ελλάδας και σε τέταρτο Μνημόνιο το δεύτερο εξάμηνο του 2018, μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου, είναι το πιθανότερο σενάριο, όπως τονίζουν σε χθεσινές αναλύσεις τους οι Citigroup, Societe Generale και BNP Paribas.

Χθες η Citigroup τόνισε ότι στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, το οποίο παραμένει μη βιώσιμο, και ότι ο στόχος συγκράτησης των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας μας κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα δύσκολα θα επιτευχθεί, ακόμη και αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση είναι απίθανη, ενώ αντιθέτως είναι πιθανά ένα νέο Μνημόνιο και μια νέα πολιτική αναταραχή.

Τέταρτο Μνημόνιο προβλέπει και η γαλλική τράπεζα Societe Generale, που σχολιάζει ότι η συμφωνία της περασμένης Πέμπτης προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα του χρέους, ενώ στην πραγματικότητα το παρατείνει. Από την πλευρά της, η, επίσης γαλλική, τράπεζα BNP Paribas αμφισβητεί, εμμέσως πλην σαφώς, την δυνατότητα επανόδου της Χώρας μας στις αγορές και επισημαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup καθαρίζει μεν βραχυπρόθεσμα τον ορίζοντα για την Ελλάδα, αλλά παραμένουν οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους σε μακροπρόθεσμη βάση.

Για πολλοστή φορά, επιβεβαιώνεται αυτό που έχουμε επανειλημμένα τονίσει και στο παρελθόν. Ότι δηλαδή, τα Μνημόνια έχουν την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτή τόσο περισσότερο βουλιάζεις.

Και από την στιγμή που η Ελλάδα έχει μπει στον «βάλτο» των τριών (μέχρι στιγμής) Μνημονίων, η οποιαδήποτε συμπεριφορά και ενέργειά της μέσα στους κανόνες που αυτά ορίζουν θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υπαγωγή της σ’ ένα ακόμα, με τον φαύλο κύκλο της μνημονιακής κατοχής να συνεχίζεταικαι να σφίγγει τα δεσμά της σκλαβιάς ακόμη περισσότερο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tetarto-mnhmonio-proanaggelloun-gia-thn-ellada-oi-diethneis-oikoi#ixzz4kdqQMdcT

Advertisements

Comments Off on Τέταρτο εθνοκτόνο Μνημόνιο προαναγγέλλουν για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.