Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας συνιστά εθνικό έγκλημα

Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας συνιστά εθνικό έγκλημα

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Στον καιρό των μνημονίων κάθε αναφορά στα μείζονα εθνικά θέματα και στα συναφή ανοιχτά μέτωπα των τελευταίων δεκαετιών αποτελεί μία εξαίρεση, που φρόντισαν οι ενημερωτές της κοινής γνώμης να αναγάγουν σε κίνδυνο για τα κυβερνητικά και κομματικά συμφέροντα, εξαιτίας της αναμόχλευσης «εθνικών παθών». Για τον ελληνικό λαό, όμως, και ιδιαίτερα για τους Έλληνες εθνικιστές τα εθνικά θέματα αποτελούσαν και αποτελούν την μόνη προτεραιότητα που πρέπει να έχει προς άμεση διευθέτηση μία σοβαρή κυβέρνηση αντί να τα αντιμετωπίζει με προχειρότητα, υπονομεύοντας τα με το να ικανοποιεί τις προσταγές ξένων παραγόντων.

Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης λοιπόν το κυβερνητικό έργο είναι αυτό που υπονομεύει τα εθνικά θέματα και τα οδηγεί σε μια διευθέτηση που στην καλύτερη περίπτωση συνιστά εθνική ντροπή και άτακτη υποχώρηση απέναντι σε ανιστόρητες προκλήσεις, με ό,τι κι αν αυτο συνεπάγεται για την χώρα, την ιστορία της και το λαό της.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν φρόντισε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να «εισπράξει» τα αναμενόμενα, πετυχαίνοντας δύο διαδοχικές ήττες τόσο σε στρατηγικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η αποτυχία της διαπραγμάτευσης που σφραγίστηκε με τη διαιώνιση του μνημονίου με αντάλλαγμα την ευνοϊκά διακείμενη «λεκτική διατύπωση» για το χρέος, είχε παρόμοιο αντίκτυπο και στο ζήτημα της Μακεδονίας και στην επίλυση του με τους Σκοπιανούς. Εδώ, η μνημονική συγκυβέρνηση φρόντισε να βάλει ένα τέλος στην προπαγάνδα της γείτονας χώρας και των προστατών της, προβαίνοντας σε άμεση λύση των διαφορών με την υιοθέτηση σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει αυτούσιο ή παράγωγο του όρου Μακεδονία.

Μπορεί σε επίσημο επίπεδο η κυβέρνηση να διατυπώνει επιφυλάξεις και δισταγμούς για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα “Μακεδονία”, αλλά σε εσωκομματικό επίπεδο τα πράγματα φαίνεται να έχουν πάρει άλλη τροπή. Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν πως ουδόλως ενοχλούνται με το ενδεχόμενο της μετονομασίας των Σκοπίων σε «Μακεδονία του Βαρδάρη» και, αναμφισβήτητα, εφόσον συμπεριλαμβάνεται υπόψη και ο εξωτερικός παράγοντας (ΝΑΤΟ), μάλλον αυτή θα είναι και η τελευταία πράξη στο υποτιθέμενο δράμα της διαπραγμάτευσης, καθώς αυτός είναι που τελικά θα επιβάλει τη θέληση του.

Εν ολίγοις η κυβέρνηση μεταφέρει το δράμα της διαπραγμάτευσης για την οικονομία στο κρίσιμο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων. Η κατάληξη της πρώτης αποτελεί ένδειξη για την κατάληξη και της δεύτερης, με τη μόνη διαφορά ότι οι όποιες αντιπολιτευτικές προτάσεις διατυπωθούν από τα λοιπά κόμματα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συναινέσουν δια της διαφωνίας τους αυτό που θα έκαναν οι ίδιοι, εάν βρίσκονταν σήμερα στην ίδια θέση με την κυβέρνηση.

Η Χρυσή Αυγή θα κρατήσει συνεπή στάση απέναντι στις αξίες που πρεσβεύει και θα καταγγείλει ως εθνικά απαράδεκτη την οποιαδήποτε επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος πάνω στη βάση της υιοθέτησης σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Το εθνικό έγκλημα που συντελείται βαραίνει με μεγάλες ιστορικές ευθύνες όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, που από καθαρή δειλία και υποτέλεια απέναντι στις ξένες δυνάμεις ξεπουλούν, μαζί με τον εθνικό μας πλούτο, κομμάτι της ιστορίας μας και ανοίγουν την κερκόπορτα για μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις, εκπληρώνοντας το όνειρο των μαρξιστών για δικαίωση των «μειονοτήτων» στην Μακεδονία.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ: Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη – Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:30

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-amfisbhthsh-ths-ellhnikothtas-ths-makedonias-sunista-ethniko-egklhma#ixzz4kxMUGfw7

Advertisements

Comments Off on Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας συνιστά εθνικό έγκλημα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.