Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην Καβάλα

Την περασμένη Τετάρτη πληροφορηθήκαμε ότι στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών της Καβάλας έγινε συμπλοκή λαθρομεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το όλο γεγονός συγκαλύφτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με κάποια να αναφέρουν ασήμαντα μικροεπεισόδια που οφείλονται σε παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι είναι έντρομοι ζώντας στην καθημερινότητα τους το πρόβλημα και καταγγέλλουν από την στιγμή που αυξήθηκε ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, αρχίσανε και τα προβλήματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο κέντρο αυτή την στιγμή φιλοξενούνται περίπου 315 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν βίαια επεισόδια που συμβαίνουν συχνά τις βράδυνες ώρες, για πέτρες που εκτινάσσονται από τον χώρο και χτυπάνε διερχόμενα αυτοκίνητα, για καβγάδες που γίνονται στα μαγαζιά της περιοχής και για την λειτουργία ακόμη και μουσουλμανικού τεμένους εντός του χώρου όπου ακούγονται και προσευχές από μουφτή. Οι περίοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι υπάρχουν φαινόμενα εξαφάνισης λαθρομεταναστών από το στρατόπεδο και η αναζήτηση τους από την αστυνομία αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Από την αρχή η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει ότι η δημιουργία hotspot εντός του αστικού ιστού της πόλης θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής που στο μέλλον θα φέρει όλα τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν υπήρξαν δύο εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών στα hotspot αλλά ευτυχώς τότε είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα.

Η Χρυσή Αυγή είχε πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και είχε τότε δεχτεί τα παράπονα και τους προβληματισμούς των κατοίκων που φοβούνται για την καθημερινότητα. Πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η Καβάλα, πού είναι μια περιοχή τουριστική, να έχει την τραγική μοίρα της Χίου όπου το νησί έχει χωριστεί σε περιοχές που ανήκουν σε διαφορετικής καταγωγής λαθρομετανάστες και να γίνονται καθημερινά σοβαρά επεισόδια.

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekrhjh-sobarwn-epeisodiwn-sto-kentro-fulajhs-lathrometanastwn-sthn-kabala#ixzz4lN70nWa4

Advertisements

Comments Off on Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στην Καβάλα

Filed under ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.