Ξεμπροστιάζονται μόνοι τους, χωρίς αιδώ, εις υγείαν των κορόιδων! 270.000 ευρώ το χρόνο αποκαλύφθηκε ότι είναι ο μισθός της διευθύνουσας συμβούλου του νέου ΤΑΙΠΕΔ

Η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει μία επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση, την οποία  αποφεύγει εδώ και μήνες να έρθει να μας απαντήσει πως μία υπόδικος για σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, έχει διορισθεί στο Υπερταμείο ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου. Διαβάσαμε λοιπόν, σήμερα την παρακάτω είδηση και εντελώς τυχαία η Oυρανία Αικατερινάρη είναι κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη:

“Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση σχετικά τη λειτουργία του νέου Yπερταμείου, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και περιουσίας του Δημοσίου αλλά και τους μισθούς του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της επιχείρησης.

H αντιπολίτευση σχολίασε έντονα το ότι οι δανειστές θα έχουν τον πρώτο λόγο πάνω στη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Ο κ. Τσακαλώτος δέχτηκε ότι υπήρξε μερικός συμβιβασμός λόγω της πίεσης των δανειστών αλλά απάντησε πως το καινούριο ταμείο θα διαφέρει από το ΤΑΙΠΕΔ γιατί θα δημιουργεί και επενδυτική και περιφερειακή πολιτική, ενώ για τα 99 χρόνια σχολίασε ότι “όλοι ξέρουν” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) πως αυτές οι επιχειρήσεις δε διαρκούν πάνω από 50 χρόνια.

Η μέγιστη ένταση δημιουργήθηκε όταν η ΝΔ και η ΔΗΣΥ επικεντρώθηκαν στο ύψος των απολαβών του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου. Ο Γιάννης Κουτσούκος σχολίασε ότι «ήρθατε να ξεπουλήσετε και χρυσοπληρώνεστε» και ο Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι συμφώνησε να αυξηθεί η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 270.000 ευρώ μετά από σχετική εισήγηση.

Μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του νέου ταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος αποκάλυψε ότι η αμοιβή του είναι 75.000 ευρώ, συν έξοδα παραστάσεων και η Ουρανία Αικατερινάρη είπε ότι η αμοιβή της σαν διευθύνουσα σύμβουλος θα είναι 270.000 ευρώ, αντίστοιχη με εκείνη του ΤΧΣ.

Το γεγονός πήρε ένα ακόμη εντονότερο χρώμα καθώς η Ράνια Αικατερινάρη είναι κόρη της άλλοτε βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (και της ΔΗΜΑΡ) Ασημίνας Ξηροτύρη. Eνδιαφέρουσες οι προτεραιότητες πάντως της κυβέρνησης να εγκρίνει τα συγκεκριμένα μισθολόγια. Αν και μετά την έγκριση του 751 ευρώ βασικού μισθού όπως είχε υποσχεθεί, μπορεί να δώσει κάτι και στα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα στις εταιρείες που εντάσσονται σε αυτό θα είναι οι: ΔΕΗ, ΕΥΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ, Ολυμπιακό Στάδιο, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, ένα ποσοστό του Διεθνή Αερολιμένα, ΕΤΒΑ, Διώρυγα Κορίνθου και ΔΕΘ.”

πηγή

Και σε άλλη ιστοσελίδα συστημική και αυτή διαβάζουμε τα παρακάτω:

“Η λειτουργία του νέου Yπερταμείου, δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και περιουσίας του Δημοσίου αλλά και οι αμοιβές του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της επιχείρησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο οξείας αντιπαράθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Για το νέο ταμείο ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένας συμβιβασμός λόγω της πίεση των δανειστών και όπως είπε χαρακτηριστικά «μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο», εξηγώντας ότι ο στόχος είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικούς σκοπούς, ενώ σε πολύ υψηλούς τόνους επιτέθηκε στη ΝΔ ότι ποτέ δεν είχε σχέδιο για τις ΔΕΚΟ αλλά με ρουσφετολογική πολιτική επεδίωξε να μπουν ιδιωτικά συμφέροντα μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο κ Τσακαλώτος ισχυρίστηκε επίσης ότι υπάρχει τεράστια διαφορά του ΤΑΙΠΕΔ με το νέο ταμείο που συστάθηκε, διότι ο νέος νόμος δεν περιλαμβάνει μόνο ιδιωτικοποιήσεις αλλά χαράσσει επενδυτική και περιφερειακή πολιτική, ενώ για τις αιτιάσεις ότι για 99 χρόνια οι δανειστές θα έχουν υπό την εποπτεία τους την δημόσια περιουσία, ο υπουργός τόνισε ότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες με διάρκεια ζωής λιγότερα από 50 χρόνια.

Στις συνεχές σφυροκόπημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν για τους ισχυρισμούς Τσακαλώτου και τον διέκοπταν από τα έδρανα, φωνάζοντας ότι λέει ψέματα, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό που συμβαίνει είναι «γαϊδουριά», ενώ ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας προσπαθούσε να επαναφέρει για αρκετή ώρα την τάξη στην αίθουσα.

«Παλιά δεν ήσασταν τόσο λαϊκιστής και κρίμα που τώρα το κάνετε επειδή ο αρχηγός σας αναγκάστηκε να κάνει συμμαχία με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ΝΔ» είπε ο κ Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ Χατζηδάκης, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο υπουργός ανακοίνωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει γιατί – όπως είπε αργότερα ο κ. Μπαλαούρας- έχει ραντεβού με τον κ Ρέγκλιγκ.

Να σημειωθεί ότι το θερμόμετρο στην επιτροπή ανέβηκε από νωρίς στα ύψη, όταν τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ επικέντρωσαν την κριτική τους στο ύψος των απολαβών του προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου με τον Γιάννη Κουτσούκο μάλιστα να τονίζει «ήρθατε να ξεπουλήσετε και χρυσοπληρώνεστε», και τον Χρήστο Σταϊκούρα να κατηγορεί τον υπουργό ότι συμφώνησε να αυξηθεί η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις 270.000 ευρώ μετά από σχετική εισήγηση.

Κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του νέου ταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος αποκάλυψε ότι η αμοιβή του είναι 75.000 ευρώ, συν έξοδα παραστάσεων και η Ουρανία Αικατερινάρη είπε ότι η αμοιβή της θα είναι 270.000 ευρώ, αντίστοιχη με εκείνη του ΤΧΣ.

Πάντως τα μέλη του νέου ταμείου δε απέκλεισαν ιδιωτικοποιήσεις για πτωχευμένες ή υπό κατάρρευση εταιρείας, απέκλεισαν ότι θα είναι εντός του ταμείου τα έσοδα από τον ορυκτό πλούτο της χώρας και γνωστοποίησε ότι περίπου 20 εταιρείες εντάσσονται σε αυτό μεταξύ αυτών, ΔΕΗ, ΕΥΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ, Ολυμπιακό Στάδιο, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, ένα ποσοστό του Διεθνή Αερολιμένα, ΕΤΒΑ, Διώρυγα Κορύνθου και ΔΕΘ.”

πηγή

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

 

Υ.Γ.: Φυσικά στα ως άνω “ρεπορτάζ” δεν αναφέρεται πουθενά η τοποθέτηση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή καθώς οι “Χουντίνι” της αλητοδημοσιογραφίας έχουν εξαφανίσει από προσώπου γης την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας!

Advertisements

Comments Off on Ξεμπροστιάζονται μόνοι τους, χωρίς αιδώ, εις υγείαν των κορόιδων! 270.000 ευρώ το χρόνο αποκαλύφθηκε ότι είναι ο μισθός της διευθύνουσας συμβούλου του νέου ΤΑΙΠΕΔ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.