Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Στημένο από τον Ερντογάν το πραξικόπημα στην τουρκία

Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Στημένο από τον Ερντογάν το πραξικόπημα στην τουρκία

Από την πρώτη στιγμή που έγινε το περιβόητο πραξικόπημα στην τουρκία είχαμε τονίσει ότι πρόκειται περί ενός στημένου πραξικοπήματος που το χαρακτηρίσαμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του «σουλτάνου» στο δρόμο για την απόλυτη εξουσία.

Από τότε πέρασε περίπου ένα έτος και να που οι αναλυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την θεώρηση αυτή των πραγμάτων, παρουσιάζοντας και περαιτέρω επιχειρήματα στα όσα είχαμε ήδη παραθέσει από την πρώτη στιγμή.

Συγκεκριμένα, αναλυτική μελέτη του Stockholm Center for Freedom (SCF) αναφέρει ότι «η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία του περασμένου έτους ενορχηστρώθηκε από τον αυταρχικό Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους συνεργάτες του προκειμένου να βρουν το πρόσχημα για να προχωρήσουν σε μαζικές διώξεις των αντιπάλων τους αλλά και να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση διαρκούς έκτακτης ανάγκης.»

Ως επιχειρήματα το κέντρο ερευνών αναφέρει τα εξής:

  • Οι αντικρουόμενες δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την σειρά των γεγονότων εκείνο το βράδυ, οι χιλιάδες συλλήψεις και οι διώξεις.
  • Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι γνώριζε για το πραξικόπημα, αλλά δεν ειδοποίησε ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον πρόεδρο αλλά παραμένει ακόμα στη θέση του.
  • Το γεγονός ότι ο Φιντάν δεν έχει κληθεί ούτε ως κατηγορούμενος, ούτε καν σαν μάρτυρας στις δίκες για το πραξικόπημα, η μη παρουσία του στο κοινοβούλιο κατά την σχετική έρευνα και συζήτηση.
  • Το γεγονός ότι ο Φιντάν είχε επαφές με την στρατιωτική ηγεσία επί μέρες πριν το πραξικόπημα, ακόμα και την ημέρα εκδήλωσής του, η επίσκεψή του στο γενικό επιτελείο αν και υπήρχαν φήμες ότι θα συλλαμβάνονταν και η εκδήλωση του πραξικοπήματος αμέσως μετά την αποχώρησή του από εκεί δεν έχει εξηγηθεί ούτε δικαιολογηθεί ακόμα.
  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο πραξικόπημα συμμετείχαν 8.651 στρατιωτικοί, δηλαδή ποσοστό 1,5% των τουρκικών δυνάμεων. Από αυτούς δε οι 1.761 ήταν κληρωτοί στρατιώτες, οι 1.214 ήταν μαθητές στρατιωτικών σχολών και οι 5.761 ήταν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Παρόλα αυτά διώχθηκαν 168 ανώτατοι αξιωματικοί που όλοι μαζί είχαν υπό τον έλεγχό τους 200.000 άνδρες.
  • Το γεγονός ότι η γέφυρα του Βοσπόρου έκλεισε μόνο από το ένα ρεύμα, ότι επλήγησαν στόχοι άσχετοι με τους στόχους των πραξικοπηματιών, ότι δεν ενοχλήθηκαν οι πολιτικοί, ότι σκοτώθηκαν πολίτες, ότι επιχειρήθηκε κατάληψη στρατηγικών σημείων με μια χούφτα μόνο στρατιωτών δεν μπορούν να εξηγηθούν. Οι δε ομάδες που υποτίθεται καταδίωκαν τον Ερντογάν πήγαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε πολλές ώρες μετά τη διαφυγή του από εκεί. Όλα αυτά δεν βγάζουν νόημα.
  • Ακόμα και μετά από έναν χρόνο από το πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα αξιόπιστο στοιχείο εμπλοκής του κινήματος Γκιουλέν στο πραξικόπημα. Κατασκευασμένα μόνο στοιχεία και μαρτυρίες που ελήφθησαν μετά από βασανιστήρια παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diethnes-institouto-ereunwn-epibebaiwnei-thn-chrush-augh-sthmeno-apo-ton-er#ixzz4m4jblzmb

Advertisements

Comments Off on Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Στημένο από τον Ερντογάν το πραξικόπημα στην τουρκία

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.