Πολιτική πενία και ένδεια επιχειρημάτων χαρακτηρίζουν το ΥΠΕΞ

Πολιτική πενία και ένδεια επιχειρημάτων χαρακτηρίζουν το ΥΠΕΞ

Γράφει ο Χρήστος Παππάς

Οφείλω να δώσω μιαν απάντηση στα σχόλια του κ. Αμανατίδη (Υφυπ. Εξωτερικών) στην τοποθέτησή μου την 4η Ιουλίου στην Βουλή. Οφείλω να απαντήσω, όχι γιατί αυτά που είπε ο κ. Υπουργός είναι σημαντικά, αστειότητες είναι, ανάλογες του πολιτικού του ύψους, αλλά γιατί είναι σημαντική η πρακτική που χρησιμοποιεί ο ίδιος και η υπόλοιπη κυβέρνηση, που όταν αποστομώνονται, όταν τελειώνουν οι ανακρίβειες και τα ψέματα, χρησιμοποιούν τον μηχανισμό της ύβρεως και της κατηγορίας.

Παραθέτω παρακάτω, από τα πρακτικά της Βουλής, τμήμα της ομιλίας μου και της απάντησης του κ. Υπουργού:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Κυρία Πρόεδρε, μία διαπίστωση: Η συζήτηση σήμερα γίνεται σε μία Ολομέλεια δεκαέξι Βουλευτών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εισάγονται και πολύ σπουδαίες τροπολογίες, κατά παράβαση του Κανονισμού, σε μία κύρωση. Θα μιλήσω επ’ ολίγον για τη «φιλιππινέζικη» –ας την πούμε έτσι χαριτολογώντας- τροπολογία, γιατί εισάγεται σε μία κύρωση για τις Φιλιππίνες. Ίσως και να είναι συμβολικό αυτό, διότι καταδεικνύει πόσο πιστή υπηρέτης είναι η Κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές, στους δανειστές. Ο σοφός λαός έχει έναν νεολογισμό στη νέα ελληνική, δηλαδή μία λέξη η οποία χαρακτηρίζει τους υπηρέτες ή τις υπηρέτριες, λέει “η φιλιππινέζα”».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): «Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι αυτοί οι οποίοι ουσιαστικά άνοιξαν όχι κερκόπορτα, αλλά την πόρτα για την προδοσία της Κύπρου είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για στάσεις, ειδικά του Υπουργού Εξωτερικών του κ. Κοτζιά. Και ακόμα και σε κύρωση σύμβασης δεν κατάφεραν να μην κάνουν ρατσιστικά σχόλια για το αν κάποιος είναι από τις Φιλιππίνες ή αν είναι από κάπου αλλού. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε».

Στην απάντηση του κ. Αμανατίδη έχω να στηλιτεύσω τα εξής: Όταν λέει για κάποιους που άνοιξαν την κερκόπορτα της κατάκτησης της Κύπρου, προφανώς δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή, αφού το Κίνημα των Εθνικιστών, πόσο μάλλον κανένα από τα στελέχη μας, δεν υπήρχε πολιτικά εκείνη την εποχή. Μάλλον θα αναφέρεται σε εκείνους τους πολιτικούς που η ιστορία τόσο ειρωνικά απεκάλεσε «εθνάρχες», και που ο ένας κάλεσε την τουρκία να εισβάλει από το βήμα του ΟΗΕ και ο άλλος θεωρούσε ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά, από την Ελλάδα.

Αν πάλι δεν συμφωνεί μαζί μου, τον προκαλώ να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου που βρίσκεται σφραγισμένος στα υπόγεια της Βουλής για να με διαψεύσει με στοιχεία κι όχι συνθήματα από τα υπουργικά έδρανα. Έχει την δυνατότητα η «τίμια» αριστερά, μια που κυβερνά, να φωτίσει επιτέλους την μεγαλύτερη προδοσία των νεότερων ιστορικών μας χρόνων. Αν δεν το κάνει, το μόνο που θα μείνει σαν ερώτημα, δεν είναι η χαζομάρα του αν η Χρυσή Αυγή έχει πολιτικές σχέσεις με το στρατιωτικό καθεστώς του Ιωαννίδη, αλλά αν η κυβέρνηση φοβάται το πόρισμα του φακέλου, διότι έχει πολιτικές σχέσεις με την προδοσία της Κύπρου.

Όσον αναφορά το σχόλιό μου, που εξαρχής διευκρίνισα ότι έγινε χαριτολογώντας, για το πόσο αποδοτικές υπηρέτριες είναι οι Φιλιππινέζες, και το οποίο ο κ. Αμανατίδης κατηγορεί ως ρατσιστικό, έχω να πω ότι πραγματικά δεν σταματά να μας εκπλήσσει, η μονομανία και η ιδεοληψία τέτοιων συμπερασμάτων. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση πνευματικής πενίας και πολιτικής ένδειας. Διαστρεβλώνουν ακόμη και χαριτολογήματα ώστε να πείσουν, πρώτα τους εαυτούς τους και κατόπιν τον παραπλανημένο λαό, για το δήθεν ρατσιστικό τέρας που βρίσκεται απέναντί τους.

Οι Έλληνες κ. Αμανατίδη δεν υπήρξαμε ποτέ ρατσιστές. Ζούσαμε πάντοτε στην ούγια δύο ηπείρων και μας σέβονταν όλοι, όπως κι εμείς σεβόμαστε όλους τους πολιτισμούς. Ρατσιστές απέναντι στις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς είναι οι τριζάμπλουτοι με καταθέσεις και σπίτια σύντροφοί σας, της Εκάλης και του Διονύσου, που τις παίρνουν στα σπίτια τους να εργαστούν υπό σκιώδεις συνθήκες και κρατώντας τα διαβατήριά τους στο χρηματοκιβώτιο, ώστε να τις έχουν συνεχώς του χεριού τους. Ποτέ δεν έκανα λοιπόν ρατσιστικό σχόλιο και μάλιστα εις βάρος κάποιων εργαζόμενων.

Το σχόλιό μου ήταν όμως καυστικό. Καυστικό για την κυβέρνηση, που σαν μια οικιακή βοηθός εκτελεί τις εντολές δανειστών, θεσμών και εταίρων, πετώντας στα σκουπίδια τα σκισμένα μνημόνια και τις προ 2ετίας επαναστατικές κορώνες. Σας κατηγόρησα ότι ως κυβέρνηση είστε μια κυβέρνηση μνημονιακών ανδρεικέλων η οποία, μόνο διαχειρίζεται την επικοινωνιακή και εσωτερική πολιτική. Ότι έχετε εξωχώρια αφεντικά.

Κάτι που δεν νοιώσατε την παραμικρή ανάγκη ούτε καν να αρνηθείτε!!! Σας δίνω μιαν ευθεία κατηγορία για την τιμή της κυβέρνησής σας, κι εσείς δια της τακτικής σας, την αποδέχεστε απόλυτα!!! Ποια θα είναι άραγε η μοίρα του ΥΠΕΞ, όταν διοικείται από τέτοια πολιτική ανικανότητα; Η δε πειθαρχία που δείχνετε στην εκτέλεση των εντολών αυτών, μας κάνει να πιστεύουμε ότι και τα δικά σας (πολιτικά) διαβατήρια, βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο κάποιων ισχυρών ξένων κέντρων.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Παππάς σε συριζαίους: Είστε υπηρέτες εξωχώριων και εσωχώριων συμφερόντων και μόνο – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/politikh-penia-kai-endeia-epicheirhmatwn-charakthrizoun-to-upej#ixzz4m3JUsqP2

Advertisements

Comments Off on Πολιτική πενία και ένδεια επιχειρημάτων χαρακτηρίζουν το ΥΠΕΞ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.