Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για ένταξη τουρκίας στην ΕΕ, λαθρομετανάστευση και διώξεις κατά Λαϊκού Συνδέσμου – 6 ΒΙΝΤΕΟ

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την έκθεση του 2016 για την τουρκία, τονίζοντας ότι η παρούσα έκθεση αποδεικνύει σε τι λήθαργο έχει πέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ερωτοτροπεί πολιτικά με την τουρκία του Ερντογάν, που υποστηρίζει το ΙSΙS, κάνει δουλεμπόριο χριστιανών, Γεζίντι και Σύριων σιϊτών, εμπορεύεται λαθραίο πετρέλαιο, ναρκωτικά και κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, επιβάλλει δε μια ισλαμική τρομοκρατία, με πογκρόμ διώξεων και φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, δικαστικών και στρατιωτικών.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, Απορώ, σε τι λήθαργο έχει πέσει η Ένωση που ερωτοτροπεί πολιτικά με την Τουρκία του Ερντογάν. Δεξιοί νεοφιλελεύθεροι και αριστεροί διεθνιστές ξεχνούν αιώνες τουρκικής θηριωδίας, με επεκτατικούς πολέμους, καταστροφές μνημείων πολιτισμού, βίαιους εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα, σκλαβοπάζαρα και γενοκτονίες χριστιανών, Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυροχαλδαίων.

Κάποιοι ονειρεύονται μια δυτικότροπη Τουρκία και συνομιλούν με τον ισλαμιστή Ερντογάν που υποστηρίζει το ΙΣΙΣ, κάνει δουλεμπόριο χριστιανών, Γεζίντι και Σύριων σιϊτών, εμπορεύεται λαθραίο πετρέλαιο, ναρκωτικά και κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, επιβάλλει δε μια ισλαμική τρομοκρατία, με πογκρόμ διώξεων και φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, δικαστικών και στρατιωτικών. Σας διαφεύγουν οι δηλώσεις Ερντογάν για τους Ολλανδούς, ότι είναι ναζί και φασίστες. Δεν προσβλέπω στη στήριξη πολιτικών, της διαπλοκής, της συκοφαντίας και της υποκρισίας. Ούτε περιμένω να με καταλάβουν οι βορειοδυτικοευρωπαίοι.

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι γνωρίζουμε καλά τι εστί Τούρκος. Εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να γίνω ραγιάς κανενός Ευρωπαίου ή Τούρκου.” 

Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την “ενταξιακή πορεία” της Τουρκίας, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην ομιλία του τόνισε πως η Τουρκία είναι κράτος-τρομοκράτης, υπενθύμισε την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και χαρακτήρισε “εχθρική προς την Ελλάδα ενέργεια” την διατήρηση σχέσεων με το κράτος αυτό. Τέλος, απαίτησε την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων και την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Ολόκληρη η ομιλία:

“Απλά και μόνο το γεγονός πως ξανά συζητάμε για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία είναι αστείο. Η χώρα αυτή είναι εχθρική προς την Ελλάδα και την Κύπρο, δύο κράτη-μέλη της Ένωσης. Καθημερινά υπάρχουν παραβιάσεις στα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ενώ συνεχίζεται η παράνομη κατοχή τμήματος της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, χώρες της Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν σχέσεις με την Τουρκία προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα. Η Τουρκία είναι κράτος εκβιαστής και τρομοκράτης και άμεση απειλή για όποιον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Μια μόνο γλώσσα καταλαβαίνει η Τουρκία. Την γλώσσα της πυγμής. Σταματήστε τις διαπραγματεύσεις, σταματήστε τις παροχές και επιβάλλετε άμεσα κυρώσεις, που δεν θα αρθούν μέχρι η Τουρκία να άρει το casus belli κατά της Ελλάδος και μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να επανεξετάσουμε το εάν θέλουμε και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Τουρκία αρκετά ώστε να έχουμε κάποιες εμπορικές ίσως σχέσεις και σε καμία περίπτωση ένταξη. Το κράτος του σουλτάνου δεν έχει θέση στην Ευρώπη.”

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2016 για την Τουρκία.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά, τόσο την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας όσο και τους εκβιασμούς και τις απειλές που απευθύνει, την αντιμετωπίζει με μια πολιτική ενδοτική, φοβική και αντιφατική, που οδηγεί σε αδιέξοδα. Από τη μια πλευρά καταδικάζει την επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι σε όλους τους γείτονές της κι από την άλλη ζητά εμβάθυνση των σχέσεών τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, παράλληλα όμως ζητά αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης.

Η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο την πυγμή και την αποφασιστικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να καταστήσει σαφές ότι όσο η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, όσο δεν αναγνωρίζει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο δεν αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο και όσο δεν παύει τις ροές παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα, δεν πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση και θα σταματήσουν επ’ αόριστον οι ενταξιακές διαδικασίες. Έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί η Τουρκία αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Τουρκία, εκτός κι αν φοβάστε ότι ο Ερντογάν θα κατηγορήσει κι εσάς ότι ακολουθείτε ναζιστικές μεθόδους.” 

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τονίζοντας ότι, είναι ανήθικο να κατευθύνουμε χρήματα προς τρίτες χώρες στηριζόμενοι στη ρήση «τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, μπορούν να κάνουν, όμως, τη δυστυχία πιο ευχάριστη» και παράλογο να προκαλούμε την λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας φθηνά εργατικά χέρια και επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ευρώπης, ενώ αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, Η προτεινόμενη χρηματοδοτική στήριξη της Αφρικής και τρίτων χωρών στη γειτονία της Ευρώπης, στηρίζεται σε λάθος βάση. Είναι ανήθικο να κατευθύνουμε χρήματα προς τρίτες χώρες στηριζόμενοι στη ρήση: Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, μπορούν να κάνουν, όμως, τη δυστυχία πιο ευχάριστη. Είναι παράλογο να προκαλούμε την λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας φθηνά εργατικά χέρια και επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ευρώπης  ενώ κατηγορούμε τις χώρες προέλευσης ότι αδυνατούν να κρατήσουν τους πολίτες στον τόπο τους.

Είναι δαπανηρό να διοχετεύουμε αβίαστα, εκ των προτέρων, χρήματα ευρωπαίων φορολογουμένων σε αυτές τις χώρες και να ευχόμαστε να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπορία ανθρώπων. Προέχει η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, εκτός και αν θωρείτε αυτούς τους ανθρώπους ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.”

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα, τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τη φορολογία εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα, τονίζοντας ότι για τους Ευρωπαίους πολίτες, η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή τόσο των ιδιωτών, όσο και των επιχειρήσεων, αποτελούν συνέχεια και κακέκτυπο της διαφθοράς των πολιτικών. Ειδικά για τους Έλληνες, που χτυπημένοι από τα μνημόνια έχουν χάσει άνω του 50% των εισοδημάτων τους και υφίστανται απάνθρωπα φορολογικά μέτρα, ενώ η παρέμβαση της Ένωσης στη δημοσιονομική πολιτική της είναι τόσο ωμή, που δείχνει η χώρα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, στα πλαίσια της ενιαίας αγοράς, η διαφάνεια και η ίση φορολογική μεταχείριση αποτελούν ουσιώδεις παρονομαστές καταπολέμησης των ανισοτήτων και εύρυθμης λειτουργίας, για τους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. Όμως για τους Ευρωπαίους πολίτες, η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή τόσο των ιδιωτών, όσο και των επιχειρήσεων, αποτελούν συνέχεια και κακέκτυπο της διαφθοράς των πολιτικών. Ως πολιτικοί ζητούμε εταιρική δικαιοδοσία, ενώ οι πολίτες των χωρών μας απαιτούν πολιτική λογοδοσία και απόδοση ευθυνών.

Ειδικά για τους Έλληνες, που χτυπημένοι από τα μνημόνια έχουν χάσει άνω του 50% των εισοδημάτων τους και υφίστανται απάνθρωπα φορολογικά μέτρα, κάθε έννοια ρυθμιστικής παρέμβασης της ΕΕ στην ελληνική φορολογική πολιτική, αποτελεί πλέον casus belli. Είναι τόσο ωμή η παρέμβαση στη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, με τη συγκατάθεση βέβαια των Ελληνικών κυβερνήσεων, που δείχνει ότι έχετε μετατρέψει τη χώρα μου σε προτεκτοράτο. H Ένωση επιβάλλει μνημόνια και ασυδοτεί. Είναι πλέον καιρός οι πολίτες της  Ένωσης να δράσουν δυναμικά και να διεκδικήσουν την εθνική τους κυριαρχία.”

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά για τις περιπτώσεις του βραβευθέντα με το βραβείο Νόμπελ Liu Xiaobo και του Lee Ming-che.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, είναι γεγονός ότι στην Κίνα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η φυλάκιση, με αόριστες και γενικόλογες κατηγορίες, δύο ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, του Κινέζου Liú Xiǎobō, που έχει τιμηθεί και με βραβείο Νόμπελ, και του Ταϊβανού Li Ming-Che. Μάλιστα, ο πρώτος πάσχει από καρκίνο του ήπατος σε προχωρημένο στάδιο και δεν του επιτρέπεται να βγει από τη φυλακή ούτε για να πάει στο σπίτι του ούτε σε νοσοκομείο άλλης χώρας για θεραπεία. Τον προηγούμενο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, με την οποία καταδικαζόταν η Κίνα για καταστολή των αντιφρονούντων και των ακτιβιστών, με αποτέλεσμα η επιστολή αυτή να μη δοθεί.

Η συμπεριφορά αυτή της ελληνικής κυβέρνησης δεν με παραξένεψε. Πρόσφατα, με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγόρευσε σε όλους τους βουλευτές του κόμματός μου, της Χρυσής Αυγής, τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, να συμμετάσχουν στις εθνικές αντιπροσωπείες της Βουλής. Με τον τρόπο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ότι διακατέχεται από ολοκληρωτική νοοτροπία, υιοθετεί την απαράδεκτη αρχή της συλλογικής ευθύνης και σκοτώνει τη δημοκρατία στη χώρα στην οποία γεννήθηκε. Είμαι βέβαιος ότι καταδικάζετε και εσείς τη στάση της κυβέρνησης της Κίνας στην περίπτωση των δύο ακτιβιστών. Για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκετε κάποιο ελαφρυντικό;”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-eurwbouleutwn-chrushs-aughs-gia-entajh-tourkias-sthn-ee-lathrom#ixzz4mEsiwuPK

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για ένταξη τουρκίας στην ΕΕ, λαθρομετανάστευση και διώξεις κατά Λαϊκού Συνδέσμου – 6 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.