Προκαλεί και απειλεί ο Ερντογάν: Θα βρούμε σχέδιο Β ή… Γ για την Κύπρο

Προκαλεί και απειλεί ο Ερντογάν: Θα βρούμε σχέδιο Β ή… Γ για την Κύπρο

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ευτυχώς κατέρρευσαν και όλη η ευθύνη έχει αποδοθεί στην τουρκία, η οποία με την στάση της φρόντισε να τορπολιστεί μία «λύση» φανερά φιλοτουρκική, η οποία θα οδηγούσε στην πλήρη τουρκοποίηση της νήσου.

Το όλο στραπάτσο στην τουρκική εξωτερική πολιτική δημιούργησε αμηχανία στον Ερντογάν, ο οποίος ευθύς αμέσως έσπευσε να απειλήσει και να προκαλέσει. Συγκεκριμένα, ύστερα από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι «μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στρατεύματά του», ο Ερντογάν είπε, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των G20:

«Όπως γνωρίζετε η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο. Αναζητούμε μία δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση για την Κύπρο. Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και περιμένει την ίδια στάση από όλους τους εμπλεκόμενους. Αν όχι ένα σχέδιο Β, ένα σχέδιο Γ θα έρθει στο τραπέζι».

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι ποιο εννοεί ως «σχέδιο Β» και ποιο ως «σχέδιο Γ» ο Ερντογάν. Οι γνωρίζοντες την τουρκική αλαζονεία, που επικυρώνεται και από την ψευδαίσθηση μεγαλείου του Ερντογάν θεωρούν πως μάλλον το σχέδιο… Γ είναι μία στρατιωτική επέμβαση σε στιλ «Αττίλα».

Ήδη εδώ και πολύ καιρό η τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο και μπορεί όλα αυτά να είναι τα προεόρτια ή οι προετοιμασίες μίας στρατιωτικής ενέργειας κατά της Ελλάδας. Οι τούρκοι στρατηγοί φροντίζουν να αποπροσανατολίζουν με προκλητικές ενέργειες, προκειμένου να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσον αφορά την επιλογή του στόχου.

Η τουρκία, όμως, αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Όχι το ΝΑΤΟ ή τους «συμμάχους» της Ελλάδος, αλλά την άθλια κατάσταση του στρατεύματός τους. Οι στρατιώτες τους στο πρόσφατο πραξικόπημα έτρωγαν σφαλιάρες και αφοπλίζονταν από απλούς πολίτες, οπότε μάλλον δεν είναι έτοιμοι να βρεθούν απέναντι από όπλα. Επιπροσθέτως, η αποψίλωση της τουρκικής αεροπορίας και του τουρκικού στρατού από τις απηνείς διώξεις του Ερντογάν κατά των «γκιουλενιστών» καθιστούν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokalei-kai-apeilei-o-erntogan-tha-broume-schedio-b-h-g-gia-thn-kupro#ixzz4mLENM4QQ

Advertisements

Comments Off on Προκαλεί και απειλεί ο Ερντογάν: Θα βρούμε σχέδιο Β ή… Γ για την Κύπρο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.