Μόνο το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά»

Μόνο το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά»

Η απομόνωση και η κατρακύλα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην τους έχουν εμπιστοσύνη ούτε οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της!

Συγκεκριμένα, ηχηρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνιστά η ετήσια έρευνα του ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση των κυβερνήσεων (Government at a Glance), αφού η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις χώρες με την μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνησή τους– οι άλλες είναι η Χιλή, η Φιλανδία και η Σλοβενία.

Την ώρα, λοιπόν, που υπουργοί βλέπουν και ακούν τους πολίτες στη δική τους φαντασία να τους αποκαλούν «ευεργέτες», η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική: μόλις το 13% των Ελλήνων απαντά στην έρευνα του ΟΟΣΑ πως εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε 42%.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφει χαμηλές επιδόσεις και σε νευραλγικούς τομείς, στους οποίους μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι αποτελούν προτεραιότητα και υπόσχεται μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για την Παιδεία και την Υγεία.

Το 13%, το οποίο δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση, είναι σαφώς μικρότερο από το πλέον αρνητικό άθροισμα που μπορούν να έχουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε δημοσκόπηση, γεγονός που δείχνει όχι μόνο την λαϊκή κατακραυγή εναντίον της και την κοινωνική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και γιατί επιδιώκει να γαντζωθεί για όσο το δυνατό περισσότερο χρονικό διάστημα στην καρέκλα της εξουσίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-katorthwma-ths-prwth-fora-aristera-kubernhshs.-mono-to-13-twn-ellhnwn-t#ixzz4mpobVLak

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s