Μνημονιακή ξεφτίλα: Ένας στους δύο Έλληνες νέους ζει ακόμα με το «χαρτζιλίκι» των γονιών του!

Μνημονιακή ξεφτίλα: Ένας στους δύο Έλληνες νέους ζει ακόμα με το «χαρτζιλίκι» των γονιών του!

Η δυσχερής φάση στην οποία βρίσκονται ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας αποτυπώνεται στα στοιχεία μιας νέας έρευνας που βλέπει το φώς της δημοσιότητας. Με το «χαρτζιλίκι» από τους γονείς συντηρείται ένας στους δύο «30αρηδες» της Ελλάδας, που εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από το βιοτικό επίπεδό τους και για αυτούς τους λόγους στρέφουν το βλέμμα  τους στο εξωτερικό. Μελανά για τη νεολαία είναι τα συμπεράσματα της έρευνας της διαΝΕΟσις, η οποία διενεργήθηκε από την MRB στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  έργου CUPESSE.

Ειδικότερα, πρώτη πηγή χρηματοδότησης για τους νέους ηλικίας 18-35 ετών είναι σε ποσοστό 48% η «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς», αφήνοντας στη δεύτερη θέση  με ποσοστό 45% την «μισθωτή εργασία». Επιπλέον, οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι αρκετά απαισιόδοξοι, καθώς μόνο το 15% από αυτούς θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους έξι μήνες.

Σε ποσοστό 29% οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι το βιοτικό επίπεδό τους στο μέλλον θα είναι χειρότερο από το βιοτικό επίπεδο των γονιών τους. Μάλιστα, αυτές οι απογοητευτικές διαπιστώσεις για το παρόν και το μέλλον των νέων ενισχύουν τις τάσεις φυγής τους, καθώς διαπιστώνεται κύμα εσωτερικής αλλά και εξωτερικής μετανάστευσης, με το 41% των νέων να δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά, ενώ το 46% δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι απογοητευτικά και για τη μελλοντική επιβίωση μας ως Λαός, καθώς μόνο το 22% των νέων ηλικίας 18-35 ετών έχει παιδιά και το 60% από αυτούς είναι ελεύθερο. Την ίδια ώρα κατά την οποία οι Έλληνες που βρίσκονται στην πιο αναπαραγωγική φάση της ζωής τους είναι άνεργοι,συνεχίζουν να συντηρούνται από τους γονείς τους και δεν έχουν κάνει ακόμα οικογένεια, το κράτος του «συνταγματικού τόξου» βλέπει… ως λύση τον ερχομό ολοένα και περισσοτέρων λαθρομεταναστών και «προσφύγων», την μονιμοποίηση τους και φυσικά αργότερα και την νομιμοποίηση τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ Εκτός από το «χαρτζιλίκι» των γονέων έχουμε και το αντίστοιχο του παππού, το οποίο ο «εξυπνάκιας» βουλευτής της ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος είπε ότι θα το στερήσει από τον εγγονό προκειμένου το κράτος να το χρησιμοποιήσει για να του βρει… δουλειά! Αυτή η αλήστου μνήμης δήλωση θα συνοδεύει εφ όρου ζωής πλέον τόσο τον συγκεκριμένο κυβερνητικό βουλευτή όσο και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-stous-duo-ellhnes-18-35-etwn-zei-akoma-me-to-chartziliki-twn-gonewn#ixzz4nDO2v0Gb

Advertisements

Comments Off on Μνημονιακή ξεφτίλα: Ένας στους δύο Έλληνες νέους ζει ακόμα με το «χαρτζιλίκι» των γονιών του!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.