Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στη Μόρια Λέσβου: Έβαλαν φωτιά και έσπασαν αυτοκίνητα! Φωτογραφίες

Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στη Μόρια Λέσβου: Έβαλαν φωτιά και έσπασαν αυτοκίνητα! Φωτογραφίες

Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε στο hot spot της Μόρια στην Λέσβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις Αφρικανών και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν Αφρικανοί λαθρομετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.

Τότε και ξεκίνησε η εξέγερση των Αφρικανών η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αρχικά μπήκαν φωτιές σε κάδους ενώ έσπασαν ζημιές σε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων στο Κέντρο. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε την εξέγερση μέσα στο κυρίως χώρο ενώ από τις ανοιχτές πύλες άρχισαν αν διαφεύγουν άλλοι λαθρομετανάστες.

Τότε σε αντιπερισπασμό από Αφρικανούς που βρισκόταν έξω από το κέντρο μπήκαν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού. Το έργο των Πυροσβεστών ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά αυτές οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από αέρος από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejegersh-lathrometanastwn-sth-moria-jekinhsan-purkagia-kai-espasan-autokinh#ixzz4nHQDCX00

Advertisements

Comments Off on Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στη Μόρια Λέσβου: Έβαλαν φωτιά και έσπασαν αυτοκίνητα! Φωτογραφίες

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.