Απροκάλυπτοι οι διακινητές «προσφύγων»: Διαφημίσεις στο facebook και χρυσοί τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ευρώπη!

Απροκάλυπτοι οι διακινητές «προσφύγων»: Διαφημίσεις στο facebook και χρυσοί τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ευρώπη!

Χιλιάδες άνθρωποι στην Αφρική θέλουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να έρθουν στον «παράδεισο Ευρώπη». Ένα επικίνδυνο ταξίδι που για κάποιους είναι μια καλοστημένη επιχείρηση, η οποία αποφέρει πάρα πολλά χρήματα.

Υπάρχει μια καλά οργανωμένη βιομηχανία διακίνησης “προσφύγων και μεταναστών”. Πρόκειται για πραγματικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Η Μάγια Μαρί Σεσίλ Νταρμέ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει σχετικά: «Αυτοί οι διακινητές έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη αλλά και στο Κάιρο και στο Ντουμπάι, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Συγγενείς των προσφύγων που ζουν στην Ευρώπη μεταβιβάζουν τα χρήματα για ολόκληρο το ταξίδι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διακινητών».

Πώς όμως οι “πρόσφυγες και οι μετανάστες” βρίσκουν αυτούς του διακινητές και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους;

Η απάντηση μάλλον αιφνιδιάζει. Πολλοί από αυτούς διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες σελίδες στο facebook. Εκεί βρίσκουν και τα τηλέφωνα των διακινητών και μαθαίνουν καταρχήν πόσο κοστίζει το ταξίδι. Εν τω μεταξύ…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aprokaluptoi-oi-diakinhtes-prosfugwn-diafhmiseis-sto-facebook-kai-chrusoi-t#ixzz4pGmu4dAJ

Advertisements

Comments Off on Απροκάλυπτοι οι διακινητές «προσφύγων»: Διαφημίσεις στο facebook και χρυσοί τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ευρώπη!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.