Τα Μνημόνια γονατίζουν τους Έλληνες: Έκοψαν ακόμη και το… γάλα!

Τα Μνημόνια γονατίζουν τους Έλληνες: Έκοψαν ακόμη και το... γάλα!

Βασικά είδη έχουν βγάλει από τη διατροφή τους οι Έλληνες εξαιτίας της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων που έχουν «τσακίσει» το εισόδημά τους. Οι καταναλωτές έχουν μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις δαπάνες τους την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στον κυριακάτικο Τύπο και είναι εστιασμένα την περίοδο 2014-2016, οι Έλληνες έκοψαν εκτός από το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα ζυμαρικά, το ελαιόλαδο, το κρέας, ακόμα και το χαρτί της τουαλέτας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το 2015 και το 2016 άλλαξαν άρδην οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Βάσει των παρατιθέμενων στοιχείων, φαίνεται ότι το 2015 η κατανάλωση λευκού γάλακτος το 2014 είχε πτώση 7,9% και το 2016 έφτασε το 15,1%. Αντίστοιχα, η κατανάλωση γιαουρτιών είχε «πέσει» 3,5% το 2014 και έφτασε το 7,3% το 2016.

Οι φορολογούμενοι μείωσαν ακόμα και το τυρί από τη διατροφή τους, αφού στα συσκευασμένα τυριά η πτώση κατανάλωσης το 2014 ήταν 5,5% και το 2016 έφτασε το 7,8%. Ανάλογη πτώση σημειώθηκε και στα ζυμαρικά 6,8%) και στο συσκευασμένο κρέας (9,8%), στους χυμούς (10%). Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μείωση της αγοράς τροφίμων είναι πλέον μεγαλύτερη και από αυτή της αγοράς απορρυπαντικών.

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων – νέων και παλαιών!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-mnhmonia-gonatizoun-tous-ellhnes-ekopsan-akomh-kai-to-gala#ixzz4pfDknna9

Advertisements

Comments Off on Τα Μνημόνια γονατίζουν τους Έλληνες: Έκοψαν ακόμη και το… γάλα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.