Χάος! Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Χάος! Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Ένα περιστατικό, το οποίο συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, αλλά βγήκε στην δημοσιότητα πρόσφατα από δύο καθημερινές εφημερίδες, επιβεβαιώνει εκ νέου την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι και 45άρι πιστόλι χρησιμοποιήθηκε με στόχο τους ενοίκους κατάληψης κτιρίου και αφορμή την συμπλοκή ανάμεσα σε πωλητές πλαστών εγγράφων και «πελάτες», έπειτα από διαφωνία για το αντίτιμο!

Οι λαθρομετανάστες ένοικοι της κατάληψης επιχείρησαν να προστατεύσουν τα θύματα της διένεξης, δημιουργώντας κλοιό ασφαλείας γύρω τους, όταν άκουσαν τις σφαίρες να… σφυρίζουν δίπλα τους. Το σοβαρό περιστατικό με τις ευθείες βολές εναντίον του σχολικού κτιρίου υπό κατάληψη και τους τρεις τραυματίες, που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και σιδερολοστούς, ανέδειξε την επικίνδυνη πτυχή των έκνομων ενεργειών που εξελίσσονται γύρω από τις καταλήψεις, από τις οποίες οι επίδοξοι πλαστογράφοι, διακινητές ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων αναζητούν την «πελατεία» τους…

Το επικίνδυνο επεισόδιο εξελίχθηκε στις 15:10 το μεσημέρι της 4ης Οκτωβρίου στην συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας. Τέσσερα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν κατασκευαστές και προμηθευτές πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων, συναντήθηκαν με τους δύο αγοραστές, «πατέρα και γιο», προκειμένου να τους δώσουν δύο πλαστές ελληνικές ταυτότητες.

Η συζήτηση της αγοραπωλησίας εξελίχθηκε σε φραστικό διαπληκτισμό, έντονη διαμάχη και λίγο αργότερα σε σφοδρή συμπλοκή ανάμεσα σε «πωλητές» και «αγοραστές». Τα δύο άτομα που ήθελαν να παραλάβουν τα πλαστά ελληνικά έγγραφα καταδιώχθηκαν από τους πλαστογράφους και επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στην κοντινή κατάληψη λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένο σχολείο της περιοχής. Άρχισαν να τρέχουν προς το κτίριο φωνάζοντας φράσεις βοήθειας στην συριακή γλώσσα, προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του. Αντίθετα, ένοικοι της κατάληψης βγήκαν από το κτίριο και επιχείρησαν να προστατεύσουν τους δύο «κυνηγημένους» λαθρομετανάστες από τις άγριες διαθέσεις των «πλαστογράφων» που τους καταδίωκαν. Εν τω μεταξύ, οι αρχικοί τέσσερις προμηθευτές των πλαστών ταυτοτήτων είχαν γίνει αίφνης… 15 και έφθασαν έξω από το κτίριο της κατάληψης.

Ακολούθησαν συμπλοκές με αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρια και σιδερολοστούς. Την ώρα που εξελίσσονταν τα επεισόδια, από την πλευρά των διακινητών πλαστών εγγράφων, ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι των 0,45 χιλιοστών και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές σε ευθεία βολή προς το κτίριο της κατάληψης. Ευτυχώς τα βλήματα του ισχυρού πιστολιού χειρός δεν τραυμάτισαν κάποιον και κατέληξαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο γυναίκας. Μετά το σοβαρό περιστατικό, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο κάλυκες από το 45άρι πιστόλι και τους μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί από τις βαλλιστικές εξετάσεις αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια.

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής βρήκε και παρέδωσε τις δύο πλαστές ταυτότητες που είχαν πετάξει οι δράστες κατά την προσπάθεια διαφυγής τους. Η αστυνομική έρευνα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να διαπιστώσει αν τα στοιχεία των ταυτοτήτων ανήκουν σε υπαρκτά πρόσωπα και κατά δεύτερον αν είχαν δηλώσει κάποια απώλειά τους, όπως και αν αυτά τα δελτία ταυτότητας είχαν κατασκευαστεί εξ υπαρχής με πραγματικά στοιχεία ταυτότητας Ελλήνων και φωτογραφίες αλλοδαπών ατόμων.

Από τις συμπλοκές που είχαν προηγηθεί των πυροβολισμών είχαν τραυματιστεί τρία άτομα, τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι από την Συρία και διέμεναν στην κατάληψη. Έφεραν τραύματα από μαχαίρια και σιδερολοστούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Η ανομία και το χάος βασιλεύουν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με τους «πρόσφυγες» να κάνουν ανενόχλητοι κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο σχολείο της περιοχής, να συμπλέκονται μεταξύ τους με πυροβολισμούς, μαχαίρια και σιδερολοστούς, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, γνωρίζοντας τόσο την απάθεια του κράτους όσο και τον χαρακτηρισμό «ρατσιστές» και «φασίστες» που θα ακουστεί γι’ αυτούς σε οποιαδήποτε άρνηση και αντίστασή τους στην υποβάθμιση της ζωής τους, από τους μένοντες σε χιλιομετρική απόσταση ασφαλείας «αντιρατσιστές», «δικαιωματάκηδες» και «αλληλέγγυους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/purobolismoi-kai-machairwmata-metaju-lathrometanastwn-sto-kentro-ths-athhna#ixzz4vnAupSzG

Advertisements

Comments Off on Χάος! Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Filed under ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.