Α. Ματθαιόπουλος: Ουδέποτε οι κομμουνιστές του ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ημέρες πριν, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, διεξήχθη μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή την πρωτοβουλία του Σώματος να καθιερωθεί η 30η Οκτωβρίου ως επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, λαμβάνοντας το λόγο σχολίασε αρχικά την προκλητική απόπειρα καπηλείας των εθνικών αγώνων του ελληνικού λαού από την αριστερά και συγκεκριμένα αυτόν του έπους του 1940, από τον οποίο με επίσημη απόφαση του ΚΚΕ οι Έλληνες κλήθηκαν σε αποστασία και αποχή, γιατί το ξενοκίνητο κόμμα του «αίματος και της προδοσίας» θεωρούσε τον ένοπλο αγώνα ενάντια σε έναν ξένο κατακτητή ως υποκινούμενο από την «βασιλομεταξική σπείρα».

Εν συνεχεία απάντησε στα ανιστόρητα ψεύδη του ΚΚΕ περί απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τον Νοέμβριο του 1944, ψεύδη τα οποία απαντήθηκαν κατάλληλα με ένα μόνο επιχείρημα, αυτό της εκούσιας αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων χωρίς την παραμικρή ενόχληση, καθώς, όπως είναι γνωστό, καμία μάχη ή διένεξη δεν έλαβε χώρα εντός ή πέριξ της Θεσσαλονίκης κατά την αποχώρηση των Γερμανών από την πόλη, στην οποία υποτίθεται ότι «εισέβαλαν» ως «απελευθερωτές» οι κομμουνιστές.

Τέλος, για την αποχή του Μπουτάρη από τις εθνικές επετείους ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος τόνισε πως ο δήμαρχος είναι γνωστός για την αλλεργία που τον διακατέχει απέναντι σε κάθε τι που τονώνει το εθνικό φρόνημα, αφού προτεραιότητα για τον ανθέλληνα δήμαρχο αποτελούν άλλες φαιδρές «επέτειοι» και «εκδηλώσεις» από τις οποίες κανένας και τίποτα δε μπορούν να τον εμποδίσουν από το να δώσει το παρόν με περισσή συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/a.-matthaiopoulos-oudepote-o-elas-apeleutherwse-th-thessalonikh-apo-tous-ge#ixzz50oaa8lHx

Advertisements

Comments Off on Α. Ματθαιόπουλος: Ουδέποτε οι κομμουνιστές του ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.