Ο σύμβουλος του Κοτζιά, Ροζάκης σε βιβλιοπαρουσίαση για την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μαζί με τον Βούτση!

Ο σύμβουλος του Κοτζιά, Ροζάκης σε βιβλιοπαρουσίαση για την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μαζί με τον Βούτση!

Για την εθνικά απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Βουλής των ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος με την παρουσία του «νομιμοποίησε» ένα κατάπτυστο βιβλίο που δέχεται την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Χώρα και γενικά ταυτίζεται με τις σκοπιανές θέσεις, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν.

Επανερχόμαστε, γιατί στην εφημερίδα «Το Παρόν» και κάτω από τον τίτλο «Ο Γκρουέφσκι και ο Ζάεφ έλειπαν…» διαβάζουμε τα εξής: «Παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα το βιβλίο των Δημήτρη Χριστόπουλου και Κωστή Καρπόζηλου με τίτλο “10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό”. Οι συγγραφείς δεν κρύβουν την υποστήριξή τους στην αποδοχή του “μακεδονικού έθνους” και αποδοκιμάζουν την πολιτική της χώρας για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της γειτονικής χώρας.

Μικρή σημασία θα είχε η αιρετική και σκοπίμως περιθωριακή άποψη των δύο συγγραφέων, εάν δεν τιμούσαν την παρουσίαση του βιβλίου με την παρουσία τους ο Χρήστος Ροζάκης, που είναι προς το παρόν σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ και συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για το ονοματολογικό, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης…

Πιθανόν ο κ. Βούτσης να αισθάνεται κοντά στον Δημήτρη Χριστόπουλο, αλλά οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι είναι πρόεδρος της Βουλής και με αυτήν την ιδιότητα πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο αποδομεί την ελληνική πολιτική στο ονοματολογικό και δικαιώνει πανηγυρικά σε όλα σχεδόν τα θέματα τη σκοπιανή πλευρά.

Απλώς σας παραθέτουμε μερικά από τα κεφάλαια του βιβλίου, όπου με τον τρόπο που διατυπώνονται τα ερωτήματα εύκολα συνάγονται και οι απαντήσεις:

“1. Μα δεν είναι το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος «εθνικό θέμα» για την Ελλάδα;

2. Η Μακεδονία είναι από την Αρχαιότητα ελληνική. Πώς μπορούν σήμερα κάποιοι να σφετερίζονται όλη αυτή την ιστορία;

3. Δεν είναι η Μακεδονία μία και ελληνική;

4. Μα υπάρχει μακεδονικό έθνος; Δεν είναι ανύπαρκτο;

5. Εντάξει, δεν είναι ανύπαρκτο. Είναι όμως τεχνητό. Δεν το έφτιαξε ο Τίτο;

6. Ποια η σχέση της Αριστεράς με το Μακεδονικό Ζήτημα;

7. Υπάρχει μακεδονική γλώσσα;

8. Βάζουμε στην ίδια θέση την Ελλάδα με ένα κρατίδιο, το κρατίδιο των Σκοπίων;

9. Το Σύνταγμά τους είναι αλυτρωτικό. Δεν πρέπει να αλλάξει για να επέλθει συμβιβασμός;

10. Είναι, δηλαδή, λάθος πως το κράτος αυτό είναι των Σκοπίων και οι πολίτες του είναι οι Σκοπιανοί;

10+1. Δηλαδή, δεν έχει δίκιο η Ελλάδα;”

Γιατί συνέβησαν όλα αυτά και τι μπορεί να γίνει σήμερα;»

Εκτός του ότι μαζί με τον Βούτση «νομιμοποίηση» του ανθελληνικού βιβλίου είχαμε και από τον Χρήστο Ροζάκη, σύμβουλο(!) του Κοτζιά, από τον τίτλο και μόνο των κεφαλαίων που αποτελούν το βιβλίο γίνεται αντιληπτό γιατί χαρακτηρίζουμε το περιεχόμενο του βιβλίου κατάπτυστο και ανθελληνικό. Οι σκοπιανοί θα χαίρονται αφάνταστα για το ότι στην Ελλάδα κυκλοφορεί ένα βιβλίο, στο οποίο οι εθνομηδενιστές συγγραφείς του υποστηρίζουν τις θέσεις του.

Και πολύ περισσότερο, θα χαίρονται αφάνταστα γιατί θα αναγνωρίζουν το περιεχόμενό του τόσο ο εκπρόσωπος του τρίτου κορυφαίου θεσμού της Χώρας (μετά τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό) όσο και ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mazi-me-ton-boutsh-kai-o-sumboulos-tou-kotzia-rozakhs-nomimopoihse-me-thn-p#ixzz5DWgNNF00

Advertisements

Comments Off on Ο σύμβουλος του Κοτζιά, Ροζάκης σε βιβλιοπαρουσίαση για την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μαζί με τον Βούτση!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.