Το Ισραήλ προωθεί επίσημα την ισλαμική τρομοκρατία

Το Ισραήλ προωθεί επίσημα την ισλαμική τρομοκρατία

Η φρικαλέα επίδοση του ισραηλινού κράτους έναντι αμάχων Παλαιστινίων έχει καταγραφεί διεθνώς και έχει καθιερωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από τον ισραηλινό στρατό. Οι βόμβες διασποράς εναντίον Παλαιστινιακών καταυλισμών, οι εκτελέσεις εφήβων Παλαιστινίων που «απειλούν» με πέτρες σιδερόφρακτους ισραηλινούς στρατιώτες και άλλες αποκρουστικές πράξεις αποτελούν τον ηθικό κώδικα του ισραηλινού κατακτητή της γης των Παλαιστινίων.

Ο ηθικός κώδικας του Ισραήλ παίρνει ακόμη πιο αποκρουστική μορφή όταν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράε υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή οι τζιχαντιστές, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αποσταθεροποίησης του σιιτικού καθεστώτος του Ιράν. Τουτέστιν σε μια εποχή που σχεδόν όλα τα κράτη έχουν αποκηρύξει τους κανίβαλους του ISIS, το Ισραήλ προωθεί τους ισλαμιστές τρομοκράτες με επίσημες δηλώσεις εκπροσώπου του. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δικαιολόγησε την συλλογιστική του περί υποστήριξης των τζιχαντιστών με το επιχείρημα ότι ακόμη και ο αλ Βαχάμπ που ενέπνευσε τους σημερινούς σουνίτες-βαχαμπιστές τρομοκράτες του ISIS, θεωρούσε τους σιίτες ως περισσότερο επιζήμιους για το Ισλάμ από τους Εβραίους και Χριστιανούς.

Προφανώς και το Ισραήλ υποστηρίζοντας τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θέλει να κρατήσει τους περιφερειακούς του αντιπάλους, το σιιτικό Ιράν και την σιιτική Χεζμπολάχ σε απόσταση, καθώς μετά την νίκη του Άσαντ στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας τα περιθώρια του ιουδαϊκού κράτους για άσκηση ηγεμονικής περιφερειακής πολιτικής στενεύουν επικίνδυνα.  Δεν θα έπρεπε λοιπόν να μας προκαλεί εντύπωση ότι το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ δράττει την ευκαιρία και οπλίζει για μια ακόμη φορά το θρησκευτικό μίσος των Σουνιτών-Βαχαμπιστών, αυτή την φορά όχι έναντι του Άσαντ αλλά έναντι του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Αυτή η όπλιση του θρησκευτικού μίσους, που έχει κοστίσει την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Μέση Ανατολή, καταργεί οριστικά και αμετάκλητα τον μύθο του Ισραήλ περί ειρηνικής συνύπαρξης και περιφερειακής ειρήνης. Το Ισραήλ δεν θέλει να σβήσει η πυρκαγιά που άναψε στην Μέση Ανατολή η σιωνιστική πολιτική των ΗΠΑ, ίσα-ίσα την αναζωπυρώνει και προωθεί το χάος ενός περιφερειακού πολέμου με σκοπό να επωφεληθεί και να εκπληρώσει τα ιμπεριαλιστικά του οράματα.

Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η Μέση Ανατολή επηρεάζεται καθοριστικά από θρησκευτικές έριδες και σεκταριστικές αντιπαλότητες, που με την σειρά τους αναμοχλεύουν την εμπλοκή υπερδυνάμεων με στόχο την γεωστρατηγική επιρροή. Στην ιστορία αλλά και στην γεωπολιτική η επίδραση της θρησκείας έχει θεμελιώδη σημασία. Κατά καιρούς η θρησκεία αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της γεωπολιτικής και στην σημερινή εποχή μπορεί να υποστηριχθεί ότι η Μέση Ανατολή είναι η μόνη γεωγραφική περιοχή όπου διαπλέκονται τόσο εμφατικά οι πολεμικοί άξονες θρησκείας και γεωπολιτικής. Αν και η Pax Romana και η Pax Ottomana επηρέασαν επί πολλούς αιώνες την Μέση Ανατολή, μπορεί μετ’ επιτάσεως να υποστηριχθεί ότι οι κατά καιρούς περιφερειακοί πόλεμοι στην Μέση Ανατολή είχαν έντονο άρωμα θρησκευτικών αντιπαλοτήτων και ερίδων. Γεγονός είναι ότι πολλές φορές η θρησκεία ήταν κύριος παράγοντας μετατροπής της περιοχής σε πεδίο μάχης, θρησκεία όμως που πάντα υποστηριζόταν από άξονες και συμφέροντα γεωπολιτικής.

Η αναμόχλευση των συγκρούσεων από το Ισραήλ μέσω της ανοικτής υποστήριξης του ISIS εξυπηρετεί την ιμπεριαλιστική κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και ταυτόχρονα δίνει οξυγόνο ζωτικής σημασίας στο ισραηλινό κράτος μέσω της πολιτικής «divide et impera». Όμως ο απαράδεκτος εναγκαλισμός του Ισραήλ με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και το εγκληματικό μίσος εναντίον των Παλαιστινίων δημιουργεί ένα αντίθετο ισχυρό παγκόσμιο ρεύμα που αργά ή γρήγορα θα αναγκάσει το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει.

Γ. Λιναρδής 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-israhl-prowthei-epishma-thn-islamikh-tromokratia#ixzz5J3bG9WP3

Comments Off on Το Ισραήλ προωθεί επίσημα την ισλαμική τρομοκρατία

Filed under Διεθνή

Comments are closed.