Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά της συμφωνίας των Πρεσπών: Να αποσυρθεί άμεσα!

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού καθιστά σαφή την αντίθεση των απόστρατων αξιωματικών στην μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάρισε στην κυριολεξία στο γειτονικό κρατίδιο το όνομα της Μακεδονίας μας, ενώ παράλληλα αναγνώρισε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα (!).

Οι Έλληνες απόστρατοι, οι οποίοι υπηρέτησαν την Πατρίδα εξέφρασαν την περηφάνεια και το σθένος του Ελληνικού Λαού, καθώς κανείς Έλληνας δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί μια τέτοια κατάπτυστη συμφωνία.

Μια συμφωνία η οποία αντικατοπτρίζει το πνεύμα της συγκεκριμένης ανθελληνικής αριστερής κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας αποτελούν πνευματικούς απογόνους του Εφιάλτη, του Νενέκου και λοιπών θλιβερών προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ιστορίας.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ.:

“To Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ. και τα σαράντα τρία (43) Τ.Σ. των Παραρτημάτων της, ανά την Ελληνική επικράτεια, μετά από διαβούλευση με θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, κατέληξαν στα εξής:

Η «συμφωνία των Πρεσπών» (17.6.2018) αποτελεί διπλωματικό και Εθνικό ολίσθημα καθόσον βλάπτει σοβαρότατα το συμφέρον και το μέλλον της χώρας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων πολιτών.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρισθεί, από καμιά Ελληνική κυβέρνηση, «Μακεδονική» εθνότητα ή «Μακεδονική» γλώσσα, που είναι η κορωνίδα των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονας χώρας, με ότι τούτο συνεπάγεται για το εγγύς η μακρότερο μέλλον σε βάρος της Εθνικής κυριαρχίας μας.

Η συμφωνία των Πρεσπών σφετερίζεται την ιστορική πραγματικότητα, εκχωρεί την εθνότητα, τη γλώσσα και το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες, διχάζοντας τους Έλληνες στη κρισιμότερη ίσως περίοδο, λόγω των δυσμενών καταστάσεων τόσο στα Εθνικά θέματα και της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας, όσο και της ισχύουσας και επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αναγνωρίζουμε φυσικά το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι τούτο να γίνει με τη κλοπή-σφετερισμό της ιστορικής πραγματικότητας, της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας, καθιστώντας την σύνθετη αυτή ονομασία έναν ακραίο και ανήθικο συμβιβασμό, με τον οποίο η χρήση του όρου ‘’Μακεδονία’’ από την πλευρά των Σκοπίων, αποκτά σε ότι μας αφορά, ΕΘΝΟΤΙΚΗ και όχι Γεωγραφική έννοια.

Εμείς οι Έλληνες απόστρατοι Στρατιωτικοί που υπηρετήσαμε επί δεκαετίες, πιστά και αγόγγυστα και κάτω από αντίξοες συνθήκες τη πατρίδα, που ορκισθήκαμε ενώπιον θεού και ανθρώπων να υπερασπιζόμαστε μέχρι τη τελευταία ρανίδα του αίματός μας τας σημαίας, εγγυητές της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη «συμφωνία των Πρεσπών» και :

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την εθνικά επιζήμια «συμφωνία» και να αποτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων.

Αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία και θα συνεργαστούμε και με άλλους φορείς, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, των ηγετών ξένων κρατών και των επικεφαλής όλων των διεθνών οργανισμών για το ζήτημα των Σκοπίων.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση επιτέλους και την Βουλή των Ελλήνων, να αφουγκρασθούν το λαϊκό αίσθημα και με αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας να αποσύρουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος Εθνικού διχασμού, να επέλθει ηρεμία στην Ελληνική κοινωνία και όλοι μαζί οι Έλληνες να επικεντρωθούμε στα μείζονα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση με Εθνική συνοχή και ομοψυχία.

Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση και σε όλα τα πολιτικά κόμματα και αποτελεί τη θέση της Ε.Α.Α.Σ. στο ζήτημα των Σκοπίων.”

Για το ΔΣ ΕΑΑΣ

Αντ/γος ε.α Βασίλειος Ροζής
Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-enwsh-apostratwn-ajiwmatikwn-stratou-kata-ths-sumfwnias-twn-prespwn-na-ap#ixzz5L4yuCMWn

Advertisements

Comments Off on Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά της συμφωνίας των Πρεσπών: Να αποσυρθεί άμεσα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.