Το Μακεδονικό ζήτημα, οι «καθώς πρέπει» πατριώτες και η Χρυσή Αυγή

Το Μακεδονικό ζήτημα, οι «καθώς πρέπει» πατριώτες και η Χρυσή Αυγή

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

«Ουδόλως μας αφορά η γνώμη των «συνετών», οι οποίοι κατόπιν εορτής εμφανίζονται σαν εθνοσωτήρες, ζητιανεύοντας για ένα μεροκάματο μήπως και κατορθώσουν να καλύψουν το υποτιθέμενο κενό της πατριωτικής έκφρασης των Ελλήνων…»

Ένα από τα πολλά «κατηγορώ» του πολιτικού κατεστημένου εις βάρος του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος είναι και αυτό της πατριδοκαπηλίας με την οποία επιχειρεί, υποτίθεται, η Χρυσή Αυγή να κερδίσει «χαμένο έδαφος» και να εγκλωβίσει έτσι στις τάξεις της αγνούς πατριώτες ψηφοφόρους. Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το μείζον εθνικό θέμα του Μακεδονικού και την «πατριωτική» συμφωνία των Πρεσπών που συνυπέγραψαν τα μνημονιακά κόμματα εξουσίας η Χρυσή Αυγή γίνεται ξανά στόχος των μισθοφόρων του συστήματος, εναντίον του οποίου βάλλουν με συντονισμένες ενέργειες οι «δημοκράτες» όλων των αποχρώσεων.

Σε ό,τι αφορά το… ενδιαφέρον των κατηγόρων μας να παραμείνει ακομμάτιστη η έκφραση διαμαρτυρίας των Ελλήνων ενάντια στην εν λόγω συμφωνία θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσουν οι ίδιοι το εάν αποδέχονται τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αν πράγματι θεωρούν ως εθνικά απαράδεκτη ενέργεια την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Γιατί, σε αντίθεση με τους όψιμους πατριώτες της δεκάρας, η Χρυσή Αυγή όντας υπεύθυνη πολιτική δύναμη τηρεί ξεκάθαρη στάση για το ζήτημα και επ’ ουδενί επιχειρεί να διαφημιστεί μέσα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εξάλλου, η Χρυσή Αυγή ουδέποτε προσφέρθηκε να λάβει μέρος στον κομματικό διαγωνισμό που διοργανώνουν διάφοροι αυτόκλητοι «μακεδονομάχοι», που σε τελική ανάλυση ούτε διάθεση, αλλά ούτε και πρόθεση εκφράζουν για να ανατρέψουν τα «τετελεσμένα», όπως τα αποκαλούν, γεγονότα.

Πρόκειται λοιπόν περί θλιβερών απολογητών, ψευτοπατριωτών που κυνηγάνε καριέρες, περί κολάκων που πατάνε σε δύο βάρκες για να τα έχουν καλά και με την εξουσία και με τους διεκδικητές της εξουσίας και γι’ αυτό το λόγο οι ανησυχίες τους για το τι κάνει η Χρυσή Αυγή ή για το εάν χειρίζεται σωστά τέτοιου είδους καταστάσεις αποτελούν φθηνά τεχνάσματα και τακτικισμούς.

Ως εκ τούτου ουδόλως μας αφορά η γνώμη των «συνετών», οι οποίοι κατόπιν εορτής εμφανίζονται σαν εθνοσωτήρες, ζητιανεύοντας για ένα μεροκάματο μήπως και κατορθώσουν να καλύψουν το υποτιθέμενο κενό της πατριωτικής έκφρασης των Ελλήνων, το κενό δηλαδή που δεν δημιούργησε η Χρυσή Αυγή αλλά το σινάφι τους με την ψήφιση των μνημονίων, με τη σύμπραξη με αυτούς που ξεπουλάνε τη Μακεδονία και την Ελλάδα, με την ανοχή τους απέναντι στην κατωτερότητα που επιδεικνύει ο πολιτικός τους περίγυρος απέναντι σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις.

Δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχουμε εμείς, οι απροσκύνητοι που για δεκαετίες ολόκληρες δίνουμε το αγωνιστικό παρόν στην Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, τη Φλώρινα, τη Κοζάνη και την Καστοριά για να τιμήσουμε τον Φίλιππο, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Μελά και τα παλικάρια του, τον Μίγγα, τον Καπετάν Κώττα και τον Δραγούμη. Αυτοί ας βολευτούν με το να τιμούν την αριστερά και την εκάστοτε εξουσία, της οποίας γνήσια τέκνα αποτελούν.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-makedoniko-zhthma-oi-kathws-prepei-patriwtes-kai-h-chrush-augh#ixzz5TeMe3plV

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Το Μακεδονικό ζήτημα, οι «καθώς πρέπει» πατριώτες και η Χρυσή Αυγή