Στα όρια της κατάθλιψης 7 στους 10 νέους Έλληνες εργαζόμενους

Στα όρια της κατάθλιψης βρίσκονται 7 στους 10 νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με νεότερη έρευνα της ΓΣΕΕ.

Με βάση τα συμπεράσματα, τα οποία προκύπτουν από την συγκεκριμένη έρευνα σε δείγμα 1500 ατόμων, από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, το 70% των εργαζομένων, ηλικίας 25-44 ετών, δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της Χώρας τους επερχόμενους μήνες. Επίσης, σε ποσοστό 66% οι μισθωτοί πλήρους απασχόλησης, καθώς και το 78% των μερικών απασχολούμενων, κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την περαιτέρω εξέλιξη των αμοιβών τους.

Την ίδια στιγμή, μόλις ο ένας στους τέσσερεις απαντά ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματά του. Στο ίδιο πλαίσιο, μόνο το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα διατηρήσει την θέση του τους επόμενους 6 μήνες.

Παρά τις θριαμβολογίες κενού περιεχομένου της κυβέρνησης για «έξοδο από τα Μνημόνια», η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και μίζερη, καθώς αντικατοπτρίζεται εύλογα στις δυσοίωνες εκτιμήσεις των εργαζομένων της Ελλάδος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-oria-ths-katathlipshs-7-stous-10-neous-ergazomenous#ixzz5TiKZTsfU

Comments Off on Στα όρια της κατάθλιψης 7 στους 10 νέους Έλληνες εργαζόμενους

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.