Τουρκικά στρατεύματα έδιωξαν αγρότες από την νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και έφεραν τρακτέρ από τα κατεχόμενα – ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα παρεμπόδισαν Ελληνοκύπριους γεωργούς να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους εν όψει της χειμερινής σποράς δημητριακών στη νεκρή ζώνη της κοινότητας Δένειας. Η κοινότητα, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκωσίας, βρίσκεται ολόκληρη στη νεκρή ζώνη.

Με βάση διευθετήσεις που έγιναν εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τα χωράφια τους στη νεκρή ζώνη, αλλά Τούρκοι στρατιώτες τους εμπόδισαν και τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν. Λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους τρακτέρ προερχόμενα από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και υπό την προστασία των Τούρκων στρατιωτών άρχισαν να οργώνουν τα ήδη οργωμένα χωράφια των Ελλήνων.

Ο κοινοτάρχης της Δένειας εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, δηλώνοντας ότι οι κάτοικοι του χωριού υποφέρουν από τους Τούρκους τα τελευταία 45 χρόνια. Οι κάτοικοι του χωριού συνδέουν τις τουρκικές προκλήσεις με απαίτηση των κατοχικών αρχών να παραβιαστεί η συμφωνία για τη νεκρή ζώνη και να επιτραπεί η διακίνηση μέσω δρόμου που έμενε κλειστός από το 1974.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου:

Μπήκε ο κατοχικός στρατός στην «νεκρή ζώνη» της Δένειας για να να στείλει μήνυμα… «φιλίας»

Σε νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προχωρεί ο κατοχικός στρατός. Μετά την ταμπέλα υποδοχής «καλωσορίσατε στην ΤΔΒΚ» στα δύο οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου, τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κατά τους «εορτασμούς» του ψευδοκράτους, δεκάδες οπλισμένοι στρατιώτες του κατοχικού καθεστώτος εκτοπίζουν τους Ε/κ γεωργούς από εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και χρόνια, ούτως ώστε να εισέρχονται και να καλλιεργούν ανενόχλητοι οι τ/κ γεωργοί.

Οι πολιτικές του συμβιβασμού, των υποχωρήσεων, του ραγιαδισμού, του ωχαδελφισμού, δηλαδή, με απλά λόγια, οι πολιτικές των ανοικτών οδοφραγμάτων, των ΜΟΕ, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και της διαφύλαξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, θα πρέπει να κατανοήσουν άπαντες ότι όχι μόνο έχουν αποτύχει παταγωδώς, αλλά εξυπηρετούν και τις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει των κώδωνα του κινδύνου και καλεί Κυβέρνηση, αλλά και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, επιτέλους να αφυπνιστούν και να διεκδικήσουν να αναφαίρετα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί οι αδιέξοδες πολιτικές τους, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη τουρκοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikes-proklhseis-sth-nekrh-zwnh-ths-leukwsias-ediwjan-agrotes-kai-efera#ixzz5XEAxYQm0

1 Comment

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

One response to “Τουρκικά στρατεύματα έδιωξαν αγρότες από την νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και έφεραν τρακτέρ από τα κατεχόμενα – ΒΙΝΤΕΟ