Παρεμβάσεις Ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη για συμφωνία Πρεσπών, Σερβία και δολοφονία Κ. Κατσίφα – 4 ΒΙΝΤΕΟ

Λ. Φουντούλης: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα εφαρμοστεί ποτέ!

Η πιθανότητα ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου και έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση αυτό το τεχνητό κρατίδιο δεν θα ενταχθεί στην Ένωση, όσο συνεχίζει να προσπαθεί να καπηλευθεί το όνομα της Μακεδονίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.

Το κείμενο της παρέμβασης:

“Καλό θα είναι το ευρωκοινοβούλιο να μην τρέφει αυταπάτες και κυρίως να μην εκφράζει τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα. Αυτό το κακέκτυπο κράτους που δημιουργήθηκε μόνο για να εξυπηρετήσει τα επεκτατικά σχέδια ενός κομμουνιστή δικτάτορα, όπως και το ίδιο το ιδεολόγημα του δήθεν «Μακεδονισμού» των Σλάβων κατοίκων του, δεν πρόκειται να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και εάν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα μια προδοτική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει την συμφωνία των Πρεσπών, σύντομα αυτή θα αποτελέσει παρελθόν, όπως και η ίδια η συμφωνία.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται μέσα στην έκθεση είναι άνευ ουσίας, καθώς πριν την αποκήρυξη εκ μέρους τους κάθε αναφοράς στο ελληνικότατο όνομα της Μακεδονίας, καμία άλλη συζήτηση δεν μπορεί να γίνει. Τέλος, μιας και αναφέρεται εντός του κειμένου η ικανοποίηση σας σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι εντυπωσιακή η υποκρισία της Ενώσεως, μιας και πολύ βολικά ξεχνάτε το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν προσήλθε ποτέ για να ψηφίσει. Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί λοιπόν μια νεκρή συμφωνία η οποία και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, μιας και οι δύο λαοί είναι αντίθετοι με αυτήν και μόνο το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και οι κατά τόπους υποτακτικοί τους την στηρίζουν.”

Λ. Φουντούλης: Ο Ράμα ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Κατσίφα

Από το βήμα της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου και στην συζήτηση σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, κατήγγειλε τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα ως τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως καμία πρόοδος δεν μπορεί να συντελεστεί εάν δεν λογοδοτήσει πρώτα ο Ράμα για τα εγκλήματα του. Τέλος, δήλωσε πως πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την Ένωση της Βορείου Ηπείρου με τον εθνικό κορμό.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

Το αλβανικό κράτος βαρύνεται με την εν ψυχρώ και προμελετημένη δολοφονία του Έλληνα Βόρειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δεν μπορώ σαν Έλληνας ευρωβουλευτής να συμφωνήσω σε οποιαδήποτε είδους αξιολόγηση, όσο ο Έντι Ράμα, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, δεν έχει λογοδοτήσει για το έγκλημα του αυτό. Επιπλέον, όσο η Αλβανία συνεχίζει να καταπιέζει την ελληνική μειονότητα, να τραμπουκίζει και να απειλεί τους Βορειοηπειρώτες, να γκρεμίζει εκκλησίες και να προσπαθεί να εξαλείψει την παρουσία του Ελληνισμού στην Βόρεια Ήπειρο καμία καλή γειτονία δεν μπορεί να υπάρξει.

Η ίδια η Αλβανία έχει αποδεχθεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας βάσει του οποίου η ελληνική μειονότητα δικαιούται αυτονομία. Για πάνω από εκατό χρόνια η Αλβανία αρνείται να συμμορφωθεί. Έχει πλέον δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες που μόνο με την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου στον εθνικό κορμό θα αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων. Τέλος, η αλβανική κυβέρνηση δια μέσω του Πρωθυπουργού Ράμα, απέδειξε πόσο υπολογίζει την Ένωση και τους θεσμούς όταν με εκφράσεις πεζοδρομίου αναρωτήθηκε πως ευρωβουλευτές τολμούν να διατυπώνουν γνώμη για αλβανικά ζητήματα. Όπως είναι προφανές, η Αλβανία αποτελεί ένα εχθρικό προς την χώρα μου κράτος, η δε ένταξή της στην Ένωση, μου ακούγεται μάλλον ως κακόγουστο αστείο.”

Λ. Φουντούλης: Οι Έλληνες θα στηρίξουμε την Σερβία

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της Σερβίας. Στην συζήτηση αυτή παρενέβη ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, που -απευθυνόμενος στον σερβικό Λαό- τους ζήτησε να σκεφθούν πολύ καλά πριν συναινέσουν στην ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους θύμισε πως η Ένωση καταλύει την εθνική ανεξαρτησία, ενώ πολλές αποφάσεις της έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία. Τέλος, ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες θα στηρίξουν τους Σέρβους, όποια και εάν είναι η απόφαση τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

“Το μόνο που έχω να πω προς το φιλικό έθνος των Σέρβων είναι πως θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά πριν αποφασίσουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σερβία διαθέτει ήδη μια ανεπτυγμένη βιομηχανία και έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει στο μέλλον μια σταθερή δύναμη στην περιοχή της. Η οικονομία της συνεχώς αναπτύσσεται μετά από τις προηγούμενες δύσκολες δεκαετίες και έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η ένταξη στην Ε.Ε. μπορεί αρχικά να φαίνεται ως μια συμφέρουσα επιλογή, όμως σε βάθος χρόνου δεν είναι.

Για κάθε ένα ευρώ οικονομικής βοήθειας που δίνει η ένωση ζητάει και ένα τμήμα της εθνικής ανεξαρτησίας. Δυστυχώς, εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά το τίμημα της ένταξης. Είδαμε στην πράξη τι σημαίνει “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, όταν κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν, και προσπαθούν ακόμη με κάθε μέσο, να υφαρπάξουν την ελληνική δημόσια περιουσία, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τα δεινά που προκάλεσαν και προκαλούν στον ελληνικό Λαό. Οι Έλληνες θα στηρίξουμε κάθε απόφαση της Σερβίας, αρκεί αυτή να έχει ληφθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν την θέληση του σερβικού Λαού και το συμφέρον της χώρας τους.”

Λ. Φουντούλης: Εθνικές κυβερνήσεις θα σώσουν τα κράτη της Ευρώπης

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στην συζήτηση με τον Δανό Πρωθυπουργό, Lars Løkke Rasmussen, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως οι σημερινές κυβερνήσεις των περισσοτέρων κρατών-μελών δεν έχουν πλέον επαφή με τα προβλήματα των Εθνών τους, αλλά εξυπηρετούν μόνο τις ηγετικές ελίτ. Επιπλέον, προέβλεψε πως σύντομα εθνικά σκεπτόμενες κυβερνήσεις θα αναλάβουν την διακυβέρνηση σε πολλές χώρες της Ένωσης.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

“Η συζήτηση μας σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Δυστυχώς όμως αδυνατώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία που διακατέχει πολλούς από τους παρόντες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την στιγμή θεωρεί πως έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση και περιμένει να έλθουν οι μέρες της ανάπτυξης. Ή έτσι θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα. Στην πραγματικότητα όμως, η Ένωση βρίσκεται μπροστά στην αρχή μιας πολύ μεγαλύτερης κρίσης. Κι αυτό διότι οι ηγεμονικές ελίτ της Ένωσης αδυνατούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν την τεράστια απόσταση που χωρίζει τις δικές τους προτεραιότητες από εκείνες των ευρωπαϊκών Λαών. Η νέα αυτή κρίση θα είναι κρίση πολιτική, η οποία όμως ευελπιστώ πως θα φέρει στην εξουσία δυνάμεις που θα εκφράζουν την θέληση των Λαών και όχι των πολυεθνικών εταιρειών.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στο σημαντικό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Η χώρα σας ακολουθεί μια πολιτική που κινείται στην σωστή κατεύθυνση, και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να σταματήσει τις επιπλέον ροές. Δυστυχώς, δεν νομίζω πως αυτό από μόνο του αρκεί. Επιπλέον, πολλές άλλες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, παρά το γεγονός πως είναι σημεία εισόδου στην Ένωση, αρνούνται να υιοθετήσουν παρόμοιες πολιτικές. Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας των Πολιτών, από εθνικά σκεπτόμενες κυβερνήσεις, προβλέπω δυστυχώς, πολύ ασταθείς μέρες για την Ένωση.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-eurwbouleuth-lamprou-fountoulh-gia-4-binteo#ixzz5YkBDW0Jt

1 Comment

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

One response to “Παρεμβάσεις Ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη για συμφωνία Πρεσπών, Σερβία και δολοφονία Κ. Κατσίφα – 4 ΒΙΝΤΕΟ