Ψαλίδι έως 40% στους νέους συνταξιούχους φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου

Ψαλίδι έως 40% στους νέους συνταξιούχους φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου

Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να παίζει το «χαρτί» της μη μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019, που της έκαναν «δώρο» οι διεθνείς τοκογλύφοι για την απόλυτη υπακοή στις διαταγές τους, υπάρχουν όμως και «αστερίσκοι» στον τομέα αυτό, καθώς μειώσεις έως και 40%, που φθάνουν μέχρι τα 465 ευρώ τον μήνα, έχουν υποστεί περίπου 200.000 νέοι συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου (13/5/2016) και αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες έντονης φτωχοποίησης.

Το μεγάλο ψαλίδι εις βάρος των νέων συνταξιούχων αποκαλύπτει συγκεκριμένη απόφαση συνταξιοδότησης που ήρθε στην δημοσιότητα την Δευτέρα. Η συνταξιοδοτική απόφαση αποτυπώνει τις περικοπές-σοκ των 465 ευρώ τον μήνα σε συνταξιούχο με 40 χρόνια εργασίας, εκθέτοντας την κυβέρνηση που επιχειρεί να καρπωθεί εκλογικά οφέλη από την μη περικοπή των παλαιών συντάξεων, μέτρο που η ίδια είχε ψηφίσει, όπως και 21 άλλες μειώσεις και χαράτσια που εφαρμόστηκαν ήδη και έπληξαν όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικά επί του θέματος είναι τα όσα λέει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο υποστηρίζει ότι «με τον νόμο Κατρούγκαλου καταγράφονται αδικίες εις βάρος ασφαλισμένων που καταβάλλουν μεγάλες εισφορές επί πολλά χρόνια προς όφελος άλλων που έχουν μικρότερη ασφαλιστική συνεισφορά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ασφαλισμένοι με υψηλές συντάξιμες αποδοχές που υφίστανται μεγάλες μειώσεις. Μάλιστα, με τον ίδιο νόμο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλλονται. Από το 2019 και μετά οι συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες. Δηλαδή οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές συντάξεις!»

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στους συνταξιούχους, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/psalidi-ews-40-se-neous-suntajiouchous-fernei-o-nomos-katrougkalou#ixzz5Yq5DlyG3

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.