Και στα Γρεβενά οι γονείς αντιδρούν και δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο με «προσφυγόπουλα»

Και στα Γρεβενά οι γονείς αντιδρούν και δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο με «προσφυγόπουλα»

Η πλειοψηφία των γονέων των μαθητών στο 7ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών διαμαρτύρεται, γιατί πιστεύει ότι δεν έχουν τηρηθεί τα κριτήρια που προβλέπονται ως την δημιουργία δομής και υποστήριξης εκπαίδευσης «προσφυγόπουλων» στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν έχει ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εμβολιασμού των παιδιών.

Στο σχολείο αυτό το απόγευμα λειτουργεί δομή εκπαίδευσης «προσφυγόπουλων». Έτσι, λοιπόν, από τα 103 παιδιά που φοιτούν στο 7ο δημοτικό σχολείο, για τρίτη ημέρα απουσίασαν τα 63, με ευθύνη και προσωπική επιλογή των γονέων τους.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων δήλωσε ότι «έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς όπου διατυπώνουμε ερωτήματα, αλλά και τις επιφυλάξεις μας, χωρίς να έχουμε λάβει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση».

Εννοείται ότι η ετικέτα του «φασίστα» θα κολληθεί και σ’ αυτούς τους γονείς, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενδιαφέρονται και να ανησυχούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους.

Όπως επίσης, εννοείται ότι όλοι αυτοί οι, από μακρινή απόσταση, «αντιρατσιστές» και «αλληλέγγυοι», που σφυρίζουν αδιάφορα, όταν τους ρωτήσεις αν έχουν επιδιώξει πρωτίστως τα δικά τους παιδιά να έχουν ως συμμαθητές τους «προσφυγόπουλα», θα κουνήσουν από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους το δάκτυλό τους και θα ξαναπούν την χιλιοειπωμένη λέξη-έκφραση «ρατσισμός».

Διόλου απίθανο μάλιστα, κάποιο «σαΐνι» της δημοσιογραφίας να ζητήσει να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών τους, επειδή έχουν διαφορετική «μη πολιτικά ορθή» άποψη…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-sta-grebena-oi-goneis-antidroun-kai-den-stelnoun-ta-paidia-tous-se-scho#ixzz5hc727I5Z

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Και στα Γρεβενά οι γονείς αντιδρούν και δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο με «προσφυγόπουλα»