Ήταν η επίθεση στα δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν μία «false flag operation»;

Ήταν η επίθεση στα δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν μία «false flag operation»;

Πρόκειται περί του παλαιοτέρου και πλέον ηλιθίου τεχνάσματος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: Οργανώνουν συγκεκαλυμμένη επιχείρηση με σκοπό την εξαπάτηση. Η εξαπάτηση δημιουργεί την εικόνα ενός συγκεκριμένου κράτους ή έθνους που είναι υπεύθυνο για την επιχείρηση, συγκαλύπτοντας την πραγματική πηγή της ευθύνης. Οι επιχειρήσεις αυτές ονομάζονται «false flag operations» και τις έχουν χρησιμοποιήσει οι Αμερικανοί κατά κόρον στο παρελθόν, θυμίζουμε το δήθεν χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ, τις δήθεν επιθέσεις του Άσαντ με χημικά εναντίον των αντιπάλων του, την σκηνοθετημένη επίθεση των Βιετκόνγκ στο αμερικανικό αντιτορπιλικό Maddox στον κόλπο Τονκίν που έγινε η αφορμή εισβολής των ΗΠΑ στην Ινδοκίνα.  

Ο όρος «false flag» (ψεύτικη σημαία) αναφέρεται αρχικά σε πειρατικά πλοία που χρησιμοποιούσαν σημαίες χωρών ως μεταμφίεση για να αποτρέψουν τα θύματα τους από την φυγή ή την προετοιμασία για μάχη. Ο όρος σήμερα συμπεριλαμβάνει χώρες ή μυστικές υπηρεσίες που οργανώνουν επιθέσεις και τις σκηνοθετούν έτσι ώστε να φαίνονται ότι προέρχονται από τρομοκράτες ή μη αρεστά κράτη. Δίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόσχημα για εσωτερική καταστολή και ξένη στρατιωτική επιθετικότητα.

Την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουνίου δυο δεξαμενόπλοια (ιαπωνικού και νορβηγικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος) χτυπήθηκαν πιθανότατα από μαγνητικές νάρκες στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ μεταξύ του Κόλπου του Ομάν και του Περσικού Κόλπου. Πριν αλέκτωρ λαλήσει ο θλιβερός σιωνιστής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo παρουσιάστηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ ισχυριζόμενος ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις. Οι ισχυρισμοί του Pompeo, ο οποίος παρεμπιπτόντως δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι όλες οι πράξεις του καθοδηγούνται από την Βίβλο, εντάσσονται αναμφίβολα σε μια ακόμη επιχείρηση «false flag».

Σύμφωνα με τον Pompeo, η αξιολόγηση της αμερικανικής κυβέρνησης περί υπαιτιότητας του Ιράν βασίζεται σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, όμως κανένα στοιχείο δεν παρουσιάστηκε από αυτές τις πληροφορίες πέραν ενός ασπρόμαυρου βίντεο από κατασκοπευτικό δορυφόρο ή αεροσκάφος. Το βίντεο δείχνει κάποιους άνδρες σε πλοιάριο να τοποθετούν (;) κάτι που μοιάζει με νάρκη πάνω από την ίσαλο γραμμή του ενός δεξαμενοπλοίου, ένα βίντεο το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ο κάθε πρωτόβγαλτος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ.

Το πλέον σημαντικό στην όλη χολιγουντιανού εμπνεύσεως ιστορία είναι ότι το ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε ακριβώς την ημέρα που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συναντιόταν στην Τεχεράνη με τον Ιρανό πρόεδρο. Η συνάντηση αυτή ήταν μήνες πριν προγραμματισμένη και γινόταν για να αμβλυνθούν οι εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ιράν μετά την καταγγελία από την σιωνιστική χαμοκέλα της Ουάσιγκτον της συμφωνίας P5+1 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Δηλαδή η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να πιστέψουμε ότι η ηγεσία του Ιράν είναι τόσο βλάξ, ώστε να ναρκοθετεί ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο ακριβώς την ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού.

Οι προφανείς ύποπτοι για τις επιθέσεις είναι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της στην Μέση Ανατολή, ο αντι-ιρανικός άξονας Ισραήλ-Σαουδική Αραβία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οποιοσδήποτε από αυτούς είναι σε θέση να εκτελέσει μια τέτοια επίθεση με σκοπό να κατηγορηθεί το Ιράν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ουδείς δύναται να πιστέψει το κατασκευασμένο βίντεο περί της επίθεσης στα δυο δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ. Τα δήθεν στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης είναι τόσο πιστευτά όσο και τα στοιχεία για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ ή τα ψέμματα για την επίθεση των Βιετκόνγκ στο αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Κόλπο του Τονκίν.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Cui bono; (ποιος ωφελείται). Η απάντηση είναι προφανής. Εκείνοι που θέλουν να εμποδίσουν το Ιράν να χαλαρώσει την θηλιά του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή και στην Αραβική Χερσόνησο.

Γ. Λιναρδής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/htan-h-epithesh-sta-dejamenoploia-ston-kolpo-tou-oman-mia-false-flag-operat#ixzz5r0XZi090

1 Comment

Filed under Διεθνή

One response to “Ήταν η επίθεση στα δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν μία «false flag operation»;