Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: «Εξοπλιστήκαμε για εξόρυξη υδρογονανθράκων» δήλωσε ο Ερντογάν

Σε νέες δηλώσεις που διαμηνύουν την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης για την επιβολή ελέγχου στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να διασαλευθούν τα «δικαιώματα» και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/κ στην περιοχή.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω μάλιστα συμπλήρωσε πως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία διαθέτει τόσα πλοία για έρευνες και γεωτρήσεις, δίνοντας το μήνυμα πως είναι έτοιμοι για την απόκτηση νέων εξοπλισμών εάν χρειαστεί.

Μάλιστα, τα «δικαιώματα» της Τουρκίας για γεωτρήσεις γύρω από τα κατεχόμενα πηγάζουν από τη Συνθήκη Εγγυήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που η Τουρκία βεβαίως έχει καταπατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Βεβαίως, η νομική γλώσσα έχει αποδειχθεί πως καθίσταται ιδιαίτερα αδιάφορη για την Τουρκία και ως εκ τούτου αναμένουμε τη δυναμική αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της, όπως αυτές ορίζονται από το Δίκαιο της Θάλασσας.

elamcy.com

 

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: «Εξοπλιστήκαμε για εξόρυξη υδρογονανθράκων» δήλωσε ο Ερντογάν