Με κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη οι πολιτικάντηδες παραδίδουν το μισό Αιγαίο βορά στα τουρκικά γεωτρύπανα!

Με κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη οι πολιτικάντηδες παραδίδουν το μισό Αιγαίο βορά στα τουρκικά γεωτρύπανα!

Επί των νέων τουρκικών προκλήσεων, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης έκαναν ταυτόσημες δηλώσεις, τις οποίες αξίζει να σχολιάσουμε ως εξόχως προδοτικές, που παραδίδουν στις τουρκικές ορέξεις το μισό και παραπάνω Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης, όπως ευστόχως παρατήρησε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας και τον ευχαριστούμε, «διατράνωσαν» την θέση ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα δεν μπορούν να δράσουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Για του λόγου το αληθές η δήλωση Μητσοτάκη ήταν η εξής:

«Τα μηνύματα που έχουμε στείλει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας»

Αντίστοιχα η δήλωση Τσίπρα ήταν  πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και «θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Θα λέγαμε σε αμφότερους τίποτα για σκισμένες γυναικείες κάλτσες, αλλά οι δύο αυτές πανομοιότυπες δηλώσεις έχουν κάτι το ιδιαίτερο, αφού ουσιαστικά αφήνουν έκθετο το μισό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στις ορέξεις των τούρκων.

Τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης έκαναν λόγο περί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δηλαδή 12 ναυτικών μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ή 6 ναυτικά μίλια γύρω από τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποδεχτεί οι πολιτικάντηδες του «συνταγματικού τόξου».

Η έννοια της υφαλοκρηπίδος, την οποία προτίθενται υποτίθεται να προστατεύσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι κατά πολύ στενότερη (γεωγραφικά και εννοιολογικά) από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, γεγονός που σημαίνει ότι οι υποτίθεται «γενναίες» δηλώσεις των δύο πολιτικάντηδων αφήνουν έκθετο το μισό Αιγαίο και την Κύπρο μας στις τουρκικές ορέξεις.

Η Ελλάδα θα πρέπει έστω και τώρα να ανακηρύξει την ΑΟΖ της μονομερώς, δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο και χωρίς υποχρέωση ούτε καν ενημέρωσης των τούρκων, και κατόπιν να διδάξει στους τούρκους ότι ουδείς καταπατά τα εθνικά δίκαια της χώρας μας χωρίς τίμημα. Φευ, όμως, η Ελλάδα κυβερνάται (Τσίπρας) και θα κυβερνάται στο άμεσο μέλλον (Μητσοτάκης) από προδότες που παραχωρούν γη και ύδωρ προκειμένου να εξασφαλίζουν λίγη ησυχία για να συντηρούνται στην εξουσία.

Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εξασφαλίσει τα εθνικά μας δίκαια, χωρίς τις πολιτικάντικες λεξιμαγείες που είδαμε προηγουμένως, όπου οι πιο ενδοτικές των δηλώσεων μασκαρεύονται ως δήθεν γενναίες για να κοροϊδεύουν τους αφελείς και τους άσχετους.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-koines-dhlwseis-tsipra-mhtsotakh-oi-politikanthdes-paradidoun-to-miso-ai#ixzz5rxTK9Gc4

Comments Off on Με κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη οι πολιτικάντηδες παραδίδουν το μισό Αιγαίο βορά στα τουρκικά γεωτρύπανα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.