Σταύρος Λυγερός: «Η ΝΔ ή θα κάνει κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ ή θα “ψωνίσει” βουλευτές από τον Βελόπουλο»

Τα διάφορα «παπαγαλάκια» της ΝΔ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο σκηνικό πόλωσης, το οποίο βεβαίως και δεν υφίσταται, καθώς η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 10 μονάδες. Μιλούν για την ανάγκη «αυτοδυναμίας της ΝΔ», κάτι που έτσι κι αλλιώς δείχνει σαν το πιο πιθανό σενάριο ακόμη κι αν στα ήδη πέντε σίγουρα κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ) προστεθεί ο εγωπαθής Μπαρουφάκης και ο (Ελ)λαδέμπορος Βελόπουλος. Ενδιαφέρον επί του θέματος έχουν τα όσα γράφει ο έγκυρος πολιτικός αναλυτής Σταύρος Λυγερός σε άρθρο του με τίτλο «Ο Μητσοτάκης θα “ψωνίσει” από την “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου».

Ο Λυγερός εκτιμά ότι η Βουλή θα είναι επτακομματική και τελειώνει το κείμενό του ως εξής: «Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι εάν η ΝΔ δεν εξασφαλίσει 151 βουλευτές θα πάμε σε νέες εκλογές. Υπάρχει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ ή τουλάχιστον με μια πτέρυγά του. Αλλά ακόμη και στην όχι πολύ πιθανή περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο Μητσοτάκης θα “ψωνίσει” όσους βουλευτές του λείπουν από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Πρόκειται για παλιά πρακτική, την οποία ανανέωσε με επιτυχία τους προηγούμενους μήνες ο Τσίπρας για να καλύψει το κοινοβουλευτικό κενό που άφησε η αποχώρηση Καμμένου».

Είτε αυτοδύναμα, είτε με το ΠΑΣΟΚ (ήδη η Γεννηματά υποστήριξε ότι «δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες» και ο Χρήστος Πρωτόπαππας μίλησε για «ψήφο ανοχής» στην ΝΔ) είτε με καλοκαιρινές μεταγραφές από το πανέρι του αποτυχημένου εξολοθρευτή της τριχόπτωσης, η ΝΔ θα κατορθώσει να κάνει κυβέρνηση. Ψηφίζοντας κάποιος Βελόπουλο, ψηφίζει έμμεσα την πατριδοκάπηλη ΝΔ.

Γι’ αυτό, χρέος κάθε Έλληνα Πατριώτη στις 7 Ιουλίου είναι να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ώστε η Εθνική Αντιπολίτευση την επαύριο των εκλογών να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stauros-lugeros-h-nd-tha-kanei-kubernhsh-akomh-ki-an-chreiastei-na-sunergas#ixzz5rxR8ICOm

Comments Off on Σταύρος Λυγερός: «Η ΝΔ ή θα κάνει κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ ή θα “ψωνίσει” βουλευτές από τον Βελόπουλο»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.