Ανάλυση του «φαινομένου» Greta Thunberg στους νέους

Ανάλυση του «φαινομένου» Greta Thunberg στους νέους

Οι κλιματικές διαδηλώσεις των μαθητών και των νέων που γίνονται σε πολλές μητροπόλεις της Δύσης το τελευταίο διάστημα δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αυθόρμητο λαϊκό κίνημα, κάθε σκεπτόμενος πολίτης αναγνωρίζει ότι πίσω από αυτές κρύβεται μια καλά και έξυπνα οργανωμένη στρατηγική δημοσίων σχέσεων που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του σιωνιστικού καπιταλισμού. Η στρατηγική αυτή εκμεταλλεύεται την αθωότητα των νέων, τις ελπίδες τους και τον αναζωογονητικό τους ιδεαλισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση η εκμετάλλευση των νέων οφείλεται στην παιδαγωγική των γονέων και των εκπαιδευτικών, μια παιδαγωγική που δίνει σήμερα την δυνατότητα στους νέους να κρίνουν πράγματα για τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη αρμοδιότητα και την συνταυτιζόμενη γνώση. Εάν οι έφηβοι κλήθηκαν να διαμορφώσουν την δική τους κρίση ήδη από τα πρώτα σχολικά χρόνια ή ακόμη και από τα προσχολικά, δηλαδή σε ηλικίες που πρέπει πρώτα να συσσωρευτεί υλικό για κρίσεις και συγκρίσεις προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για να διαμορφωθούν αργότερα ανεξάρτητες απόψεις και κρίσεις, τότε εξυπακούεται ότι αυτή η φάση της κριτικής σκέψης είναι μειωμένη στο ελάχιστο. Όλες οι «ομολογίες πίστης» των νέων που βασίζονται σε ανεπαρκή κομμάτια γνώσης και θέλουν να κρίνουν με αυτή την ανεπάρκεια τις αποδεδειγμένες εμπειρίες και γνώσεις των ενηλίκων προφανώς και είναι αμφισβητούμενες.

Οι σχολικές ηλικίες που διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή, ηλικίες της Greta Thunberg, είναι παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν ώριμα και να κρίνουν, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο για να επηρεαστούν εύκολα και από πολλές πλευρές. Διότι κάθε κρίση που δεν βασίζεται στην κατάλληλη γνωστική βάση είναι εκ των πραγμάτων ανεπαρκής ή εσφαλμένη.  Αν ο νέος που διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή δεν έχει ζήσει πρώτα το νόημα της μάθησης, και ο σημερινός νέος δεν το έχει ζήσει, δεν είναι αρμόδιος για να κρίνει. Επιπροσθέτως είναι μια ψευδαίσθηση να πιστεύουν κάποιοι ότι η στάση των νέων που διαδηλώνουν προέρχεται από δική τους εσωτερική  αναζήτηση απέναντι στα φαινόμενα του κόσμου και όχι από τις πεποιθήσεις αυτών που θέλουν να προωθήσουν τα δόγματα και τα συμφέροντα τους.

Οι νέοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων, λόγω γνωστικής ανεπάρκειας, να καταλήξουν σε ανεξάρτητες δικές τους κρίσεις σχετικά με το περίπλοκο ζήτημα της «προστασίας του κλίματος». Υιοθετούν τις κρίσεις άλλων, υιοθετούν την προπαγάνδα του διαδικτύου και των ΜΜΕ που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι μάγειρες αυτής της στοχευμένης ενημέρωσης. Οι νέοι που είναι συνηθισμένοι από το σχολείο και το σπίτι να αντιμετωπίζονται ως ενήλικες, «προσλαμβάνονται» από τους σιωνιστικούς κύκλους ως τέτοιοι (όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από την Greta κρύβονται ΜΚΟ του Σόρος), εξάπτοντας το φανταστικό αίσθημα της μεγαλομανίας τους.

Εννοείται ότι αυτοί οι νέοι δεν μπορούν να καταλάβουν ποιοι και πόσο τους κακοποιούν και εκμεταλλεύονται για συμφέροντα που κείνται πολύ μακράν των δικών τους ελπίδων.

Γ. Λιναρδής

Comments Off on Ανάλυση του «φαινομένου» Greta Thunberg στους νέους

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.