Ανοιχτή επιστολή στον Διοικητή της Δ’ Μοίρας Καταδρομών

Ανοιχτή επιστολή στον Διοικητή της Δ’ Μοίρας Καταδρομών

Κύριε διοικητά,
η επιστολή αυτή δεν έχει κομματική χροιά. Είναι επιστολή ενός πρώην καταδρομέα προς έναν νυν διοικητή.

Οι ημέρες που πέρασα ως έφεδρος υπαξιωματικός στην Δ’ Μοίρα Καταδρομών, είναι από τις καλύτερες της ζωής μου. Πάντα τις θυμόμουν με υπερηφάνεια και νοσταλγία. Όχι όμως πλέον. Μοιραία, κάθε φορά που το μυαλό μου θα γυρίζει στις στρατεύσιμες ημέρες, θα αισθάνομαι την βαριά ντροπή που φέρατε στην Δ’ Μοίρα. Η απόφασή σας για τιμωρία στους στρατιώτες που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» είναι αισχρή.

Και την ξεπερνά σε αισχρότητα μόνο η ενέργειά σας, αν αληθεύει η πληροφορία, να ζητήσετε εγγράφως πριν την παρέλαση να υπογράψουν οι στρατιώτες δήλωση ότι δεν θα τραγουδήσουν εμβατήρια.

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι, ακυρώσατε έτσι κάθε στρατιωτική διαδικασία και ακόμη και την ίδια την διοίκησή σας;

Λυπάμαι γι αυτό που κάνατε, όπως λυπάται είμαι σίγουρος, κάθε έφεδρος που υπηρέτησε στην Δ’ Μοίρα. Δημιουργήσατε ένα τεράστιο χάσμα, ένα χάσμα γενεών και αξιών, ανάμεσα στην 84 Β’ ΕΣΟ στην οποία ανήκω και στην ΕΣΟ του 2019.

Εγώ υπηρέτησα στα Λ.Ο.Κ. στην Δ’ Μοίρα Καταδρομών, που είχε σαν αποστολή και χώρο ευθύνης, την προστασία των Βωμών και Εστιών της Μακεδονίας. Εσείς με την πράξη σας αυτή, τι προστατεύετε άραγε; Ή καλύτερα ποιους προστατεύετε άραγε;

Είστε διοικητής της Δ’ Μοίρας, αλλά αναρωτιέμαι… Ποιος στρατιωτικός βαθμός ή ποια στρατιωτική διαταγή ή ακόμη χειρότερα, ποια πολιτική διαταγή, σας έχρισε ανώτερο του Παύλου Μελά ή του στρατηλάτη Αλεξάνδρου; Με ποιο άραγε μετρικό σύστημα μετρηθήκατε και βρήκατε το ανάστημά σας υψηλότερο, εκείνων των Υιών της Πατρίδος και Πατέρων της Μακεδονίας;

Δεν άκουσα, κανέναν ανώτερο ή ανώτατο αξιωματικό, να κάνει έστω και μια δήλωση αποδοκιμασίας για την πράξη σας αυτή. Ούτε εν ενεργεία, αλλά ούτε εν αποστρατεία. Ελπίζω να μου διέφυγε.

Είναι πραγματικά, μια ιδιαίτερα θλιβερή στιγμή όταν συνειδητοποιεί κανείς ότι, για τους εφέδρους η στρατιωτική θητεία είναι Τιμή, το Τολμών Νικά στο μπράτσο και το πράσινο μπερέ στο κεφάλι υπερηφάνεια, αλλά για την πλειονότητα των σημερινών επαγγελματιών στρατιωτικών, μια απλή εργασία. Ένα χτύπημα κάρτας σε εργοστάσιο.

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ντροπιάζετε όλους εμάς που ιδρώσαμε στην Δ’ ΜΚ, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ντροπιάζετε όλους εκείνους που αναγράφονται στην πλάκα πεσόντων της Μοίρας. Αλήθεια, τι γνώμη θα είχαν οι νεκροί μας για αυτή την ενέργειά σας;

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον σας στο στράτευμα, ίσως πάλι να σας δούμε και βουλευτή. Όσον αφορά εμένα πάντως, δεν είστε πλέον διοικητής.

MYΡΜΙΔΟΝΑΣ

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.