Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία: “Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης”

Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία: “Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης”

Η παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών και εκπροσώπων στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της Π.Κ.Μ., επανέφερε στην επικαιρότητα το χρόνιο πρόβλημα της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα ζητήματα της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), σε συνδυασμό με την καύση απορριμμάτων και την παραγωγής του απορριμματογενούς καυσίμου RDF/SRF σε εργοστάσια καύσης, στα ΕΛΠΕ και στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, έχουν υποβαθμίσει σε δραματικό επίπεδο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Η “Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία” καταγγέλλει την χρόνια αδράνεια, αδιαφορία και ανικανότητα τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και των αυτοδιοικητικών αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα. Απαιτεί από την διοίκηση της Π.Κ.Μ να μην παραμείνει σε απλά ευχολόγια για ακόμη μία φορά, αλλά να συζητηθεί διεξοδικά και εκτεταμένα το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να προταθούν συγκεκριμένες λύσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την υγεία των συμπολιτών μας. Οι κάτοικοι στην δυτική Θεσσαλονίκη έχουν ανεχθεί για αρκετές δεκαετίες την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους και έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και από κούφια λόγια. Ήρθε η ώρα τόσο η πολιτεία όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σταματήσει να μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος στο μέλλον και να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία: “Να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης”