Ρωσία, Ελλάδα, Ευρώπη και Κορονοϊός

Ρωσία, Ελλάδα, Ευρώπη και Κορονοϊός

ΕΝΑ “ΕΠΙΚΑΙΡΟ” ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ… 2008!

Στην Ιταλία κατεβάζουν και καίνε τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και υψώνουν ρωσικές σημαίες, αντιδρώντας στην στάση κυρίως της Γερμανίας, ενώ αντίθετα, η Ρωσία στέκεται στο πλευρό της Ρώμης και αποστέλλει βοήθεια κάθε είδους. Την ίδια ώρα που Ευρώπη και ΗΠΑ συγκλονίζονται από την πρόσφατη κρίση, η Ρωσία την αντιμετωπίζει με επιτυχία. Από την κρίση αυτή θα πληγεί και η Πατρίδα μας, η οποία με αποκλειστική ευθύνη των ξενόδουλων ηγεσιών των τελευταίων ετών, ακύρωσε κάθε προσπάθεια γεωπολιτικής προσεγγίσεως των Αθηνών με την Μόσχα. Για το θέμα αυτό πριν 12 ολόκληρα έτη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε δημοσιεύσει το παρακάτω άρθρο:

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή Α.Φ. 641, 7 Μαΐου 2008: Ελλάς, Ρωσία και Εθνική Ανεξαρτησία

«Μέγα πολιτικό θέμα ετέθη για το κατά πόσον κινδυνεύει η εθνική μας «ανεξαρτησία» από τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ρωσία για τον αγωγό South Stream. Κάποιοι εθνικόφρονες παλαιάς κοπής, που μας θυμίζουν την εποχή του ψυχρού πολέμου, όταν οι Τούρκοι ήταν καλοί γιατί ήταν αντικομμουνιστές, ανησυχούν τώρα μήπως η Ελλάς καταστεί προτεκτοράτο της Ρωσίας!

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι, που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την τουρκική επιθετικότητα για πενήντα ολόκληρα χρόνια εν ονόματι της ενότητος του ΝΑΤΟ, τώρα απέκτησαν εθνική… ευαισθησία! Μαζί με αυτούς ανησυχούν και οι Αμερικανοί, γιατί λένε ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στον αγωγό South Stream είναι αντίθετη προς τα δικά τους ενεργειακά σχέδια και επιπλέον καταστά την χώρα μας υποχείριο της Μόσχας.

Ενώ όμως ανησυχούν για τον South Stream, που θα περάσει από την Ελλάδα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα για το τμήμα εκείνο του ιδίου αγωγού, τον Blue Stream, ο οποίος δίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία! Γιατί δεν ανησυχούν;» …

Για την τουρκική απειλή είχε γράψει στην «Θεωρία του Πολέμου», ο Παναγιώτης Κονδύλης τα παρακάτω: “Πράγματι, ο μεγαλύτερος μελλοντικός κίνδυνος για την Τουρκία – και η μεγαλύτερη, αν όχι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα- έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης Δυνάμεων ικανών να συναγωνισθούν την αμερικανο-τουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια”. 

Επαναλαμβάνω μετά ταύτα το ερώτημα: Θα ήταν δυνατή και συμφέρουσα για το Έθνος μας μία γεωπολιτική σύγκλιση με την Ρωσσία; Ανεπιφύλακτα απαντώ ναι!

Αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία Ελλάδα ελεύθερη χωρίς δουλείες προς τοκογλύφους και μεγάλους αφέντες και μια τέτοια Ελλάδα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία χώρα με ηγεσία Εθνική.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Comments Off on Ρωσία, Ελλάδα, Ευρώπη και Κορονοϊός

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.