Αλλάζει όνομα η πρωτεύουσα των ΗΠΑ γιατί ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον είχε δούλους;

Αλλάζει όνομα η πρωτεύουσα των ΗΠΑ γιατί ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον είχε δούλους;

Αντιρατσιστική υστερία στις ΗΠΑ που μεταδίδεται σαν ιός σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ δεν αφορά μόνον βάσεις στρατιωτικές και έλεγχο της οικονομίας των κρατών, αλλά είναι και πολιτιστικός. Και είναι τραγικό μία χώρα της οποίας το μέσο μορφωτικό επίπεδο των πολιτών της είναι από μέτριο έως υψηλό να επιβάλλει τα “πολιτιστικά” της πρότυπα σε χώρες τις Ευρώπης, που έχουν γεννήσει τον πολιτισμό!

Δεν είναι μόνο οι “αμερικανισμοί” στην γλώσσα, που βλέπουμε να επικρατούν, δεν είναι τα περίφημα greeklish, είναι το Χολυγουντ και η βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι η τηλεόραση και ο τελευταίος μεγάλος δαίμονας, που λέγεται “κοινωνικά δίκτυα”, στα οποία έχουν τον απόλυτο έλεγχο και βεβαίως απαγορεύουν ό,τι δεν τους είναι αρεστό! Και γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…

Η αντιρατσιστική υστερία θυμήθηκε ακόμη και τον Τζων Γούειν έναν κλασσικό αμερικάνο συντηρητικό που ήταν και αυτός όπως πολλοί άλλοι υπέρ της φυλής του, υπέρ των λευκών! Και αυτό είναι… έγκλημα! Το να είναι οι μαύροι υπέρ των μαύρων, επιτρέπεται, κανένα πρόβλημα… Το να είναι οι λευκοί υπέρ των λευκών είναι… “ρατσισμός”!

Μέσα στα πλαίσια της αντιρατσιστικής υστερίας, κατεβαίνουν το ένα μετά το άλλο, αγάλματα αμερικανών προέδρων και φυσικά Στρατηγών του Νότου, γιατί ήτανε λένε “ρατσιστές”!

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξουν και το όνομα της πρωτεύουσας της χώρας τους, της Ουάσιγκτον, που έχει αυτό το όνομα προς τιμήν του πρώτου προέδρου της Τζωρτζ Ουάσιγκτον, ο οποίος όμως είχε καπνοφυτείες και περισσότερους από εκατό δούλους;!…

1 Comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

One response to “Αλλάζει όνομα η πρωτεύουσα των ΗΠΑ γιατί ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον είχε δούλους;