Ελληνοτουρκική “φιλία”: Τζαμί η Αγιά Σοφιά με υπογραφή Ερντογάν

Ελληνοτουρκική “φιλία”: Τζαμί η Αγιά Σοφιά με υπογραφή Ερντογάν

Τούρκοι συρρέουν έξω από την Αγιά Σοφιά για να πανηγυρίσουν την απόφαση – Η Αγιά Σοφιά δεν είναι ούτε Μουσείο, ούτε Τζαμί – Είναι ο Ναός – Σύμβολο της Ορθοδοξίας.

«Αποφασίστηκε ότι η Αγία Σοφία θα τεθεί υπό την εποπτεία της Ντιγιανέτ (Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων) και θα ξανανοίξει για προσευχή», αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Την επαναλειτουργία της της Αγιάς Σοφιάς ως ισλαμικού τεμένους επικύρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με προεδρικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε. Το διάταγμα το ανέβασε και στο twitter και το συνόδευε με την εξής φράση: «Με τις καλύτερες ευχές μου».

Νωρίτερα και παρά τη γενική κατακραυγή το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε το προεδρικό διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ που τέθηκε σε ισχύ το 1934, με το οποίο η τότε κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσείο. Έτσι άνοιξε τον δρόμο στην άθλια κίνηση του σουλτάνου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το διάγγελμα – όπως ανακοινώθηκε – θα γίνει στις 20.53, με πολλούς να κάνουν αυτόματα τον συνειρμό πως ο Τούρκος Πρόεδρος επέλεξε προκλητικά αυτή την ώρα λόγω της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Comments Off on Ελληνοτουρκική “φιλία”: Τζαμί η Αγιά Σοφιά με υπογραφή Ερντογάν

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.